Buzet: Koaliciji IDS-Zeleni pridružio se HSU

Koalicija IDS-HSU-Zeleni (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Koalicija IDS-HSU-Zeleni (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Koaliciji IDS-Zeleni u Buzetu se pridružila Hrvatska stranka umirovljenika. Sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima danas su potpisali predsjednik buzetskog IDS-a Stjepan Mraković, predsjednica županijske organizacije Zelenog saveza-Zeleni Gordana Ferenčić te predsjednica Gradskog odbora HSU-a Buzet Zlata Marzi.

Sporazumom je utvrđeno da će na izborima za Gradsko vijeće nastupiti sa zajedničkom listom IDS-HSU-Zeleni te će podržati zajedničke kandidate za gradonačelnika i zamjenika.

Marzi je izrazila zadovoljstvo potpisivanjem koalicijskog sporazuma s, kako je rekla, najjačom strankom na Buzeštini.

- Vjerujem da ćemo zajedničkim radom za dobrobit svih građana, pa tako i umirovljenika, nastaviti dosadašnji tempom unapređenja Buzeštine, rekla je Marzi. Naglasila je da je Buzet jedan od vodećih gradova u Istri po skrbi o umirovljenicima i po pitanju socijale.

Buzetski HSU prošlog je tjedna izišao iz koalicije SDP-HNS, a na pitanje što ih je sada motiviralo za prelazak u drugu koaliciju, Marzi je rekla da je prethodna koalicija bila načelno dogovorena kao nastavak suradnje s HNS-om iz prošlog mandata, ali je u međuvremenu došlo do promjena u programskoj orijentaciji, s kojima se nisu slagali.

- Mišljenja smo da nam je koalicija IDS-Zeleni prihvatljivija te da ćemo u njoj puno više pridonijeti svojim radom i iskustvom, posebno u području socijalne skrbi, brige o starijima i nemoćnima te očuvanju kulturne baštine, istakla je Marzi.

IDS-ov kandidat za gradonačelnika Siniša Žulić naglasio je da se Buzet i do sada trudio biti sredina s posebnom socijalnom osjetljivošću te je među prvima u Istri vlastitim snagama izgradio Dom za starije i nemoćne, a upravo je u tijeku postupak dobivanja građevinske dozvole za njegovo proširenje. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter