Buzet - Karlovac 22:20

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu sedmog kola Premijer Dukat lige, rukometaši Buzeta na svom su parketu teškom mukom uspjeli svladati momcad Karlovca i na taj nacin ostvariti svoju trecu pobjedu u najjacem hrvatskom rukometnom razredu. Sukladno najavama da ce ovo biti težak susret za domacine, zapocela je utakmica koju je gostujuci vratar Bilušic otvorio s cetiri uzastopne obrane, što je njegovoj momcadi omogucilo vodstvo od 1:3 u šestoj minuti. Ponajviše zaslugom Šunjica, Buzecani po prvi put dolaze u vodstvo u desetoj minuti (4:3), no ono je kratkog vijeka jer gosti vracaju rezultat na svoju stranu.

Nakon toga, središnji se period prvog dijela igrao gol za gol gdje su momci Dražena Požara bili kudikamo opasniji za suparnicka vrata održavajuci minimalnu prednost na svojoj strani. Vrlo pokretljiva i cvrsta obrana gostiju lako je izlazila na kraj s napadima domacih, a uz par prodanih lopti nije bilo ni cudno da su Karlovcani u 26. minuti imali prednost od dva pogotka (7:9). Stvar po Siroticevu momcad postala je još gora neposredno prije odlaska na odmor buduci da su gosti sa zvukom sirene stigli do svoje najvece prednosti u prvih 30 minuta (8:11). Povecavši bitno agresivnost u svojoj obrani, domaci su polako poceli topiti prednost Karlovcana i dvjema uzastopnih pogocima Gašpara, u 37. minuti najprije izjednacio rezultat na 12:12 da bi golom Šunjica došli do svog drugog vodstva na ovom susretu 13:12 samo minutu kasnije.

Igru gol za gol prekinuo je Neno Gašpar svojim pogotkom u 48. minuti za prvo vodstvo domacih od dva razlike. Dvije minute kasnije, nakon gola Šunjica, gostujuci je trener bio primoran pozvati minutu odmora jer je njegova ekipa po prvi put na susretu zaostajala za tri zgoditka (18:15). Nedugo nakon toga domaci kapetan i jedini pravi kružni napadac u momcadi Damir Grižancic dobiva trece iskljucenje, no to kao da dodatno motivira najboljeg pojedinca na ovom susretu, Gašpara, koji s tri uzastopna pogotka, s igracem manje, u 55. minuti donosi pet golova prednost svojoj momcadi (22:17).

Do kraja susreta domaci su znalacki sacuvali svoju prednost i fanaticnom borbenošcu u nastavku stigli do nova dva boda. Vrijedi istaknuti i Davora Šunjica sa sedam postignutih pogodaka, kao i ponovno odlicnog vratara Petrica koji je sakupio cak 19 obrana.

Sportska dvorana. Gledatelja: 500. Suci: Robert Kober (Zagreb), Igor Sunajko (Dugo Selo).

BUZET: Petric (19), Šverko, Prodan, Jovic, Grižancic 2, Gašpar 7, Ljubotina, Mavrovic 2, Vrkljan 1 (1), Slipcevic, Vozila 2, Silic, Šunjic 7 (2), Pavletic, Sirotic, Dragicevic 1.

KARLOVAC: Glumac, Benkovic 1, Šajatovic 2, Zirdum 1, Obranovic, M. Štrucelj 1, Racki, Višnjic 3, Smojver, Požega 1, D. Štrucelj 2 (1), Miljolovic 2, Karic, Bacic, Batinic 7 (3), Bilušic (16+1).

Sedmerci: Buzet 5 (3), Karlovac 5 (4). Iskljucenja: Buzet 12 minuta, Karlovac 12 minuta. Crveni karton: Damir Grižancic (Buzet).


Podijeli: Facebook Twiter