Buzet kao veliki sportski teren ugostio šestotinjak sportaša

Mašimova škuja ugostila mnoge sportaše i rekreativce (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Mašimova škuja ugostila mnoge sportaše i rekreativce (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Čak šestotinjak sportaša uključilo se danas u Buzet Active, sportsku manifestaciju koja se u sklopu obilježavanja Subotine i gradskog praznika te Europskog tjedna sporta po prvi puta održala u Mašimovoj škuji i na raznim sportskim terenima. Buzet koji ove godine nosi i titulu Europskog grada sporta, pretvoren je u veliki sportski teren. Osim sportskih natjecanja, održana je i prezentacija sportskih klubova i udruga, od enduro i auto kluba do mlađahnog konjičkog kluba "Kadenca", a organiziran je i sajam sportske opreme.

- Željeli smo sve sportske manifestacije koje se i inače događaju u povodu gradskog praznika okupiti na jednom mjestu i simbolično pokazati ono što je bit titule Europskog grada sporta, a to je zajedništvo, druženje i bavljenje sportom. Ponosan smo što smo okupili petnaestak različitih turnira i natjecanja, počevši od najmlađih natjecatelja pa sve do umirovljenika, izjavio je gradonačelnik Siniša Žulić.

Buzet Active okupio je sve sportske klubove i udruge koje djeluju na buzetskom području te izlagače sportskih rekvizita i opreme.

- Cilj je bio predstaviti i prezentirati ponudu sportskih sadržaja te potaknuti Buzećane na kretanje i zdraviji život, osobito u današnje vrijeme kada je sve digitalizirano, kada se većinu vremena provodi doma za televizorima i računalima umjesto vani na svježem zraku, rekla je Mila Nežić, stručna suradnica Turističke zajednice Buzet.

Sportom su se jučer bavili mnogi - na zemlji i u zraku. Penjali su se po stijenama, pješačili po planinama, lovili ribe u rijeci Mirni. Buzet Active započeo je u jutarnjim satima prijavama za penjački maraton, nastavljen je međunarodnim turnirom umirovljenika u boćanju i pikadu, nogometnim turnirom dječaka, 3. međunarodnim susretom časnika u streljaštvu, memorijalnom paragliding ligom "Ivo Žigo", treking utrkom, otvorenim prvenstvom Buzeta u streljaštvu, malonogometnim turnirom, rukometnim turnirom, 9. memorijalnim nogometnim turnirom veterana "Vladimir Dujanić", turnirom u stolnom tenisu, taekwondo i košarkaškim turnirom, planinarskim pohodom, zatim memorijalnim turnirom "In memoriam prijatelji konopa" te međunarodnim noćnim ribolovnim kupom. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter