Buzet: Kandidati za gradonačelnika Žulić i Majcan

U Buzetu vlada zatišje pred službeni početak predizborne kampanje (J. PREKALJ)
U Buzetu vlada zatišje pred službeni početak predizborne kampanje (J. PREKALJ)

Buzećani su sigurni u dvije od tri postizborne informacije kada je o budućem istarskom županu riječ - da će biti iz Buzeta i da će biti muško. Šala je to pomalo gorkog okusa jer na županijskoj političkoj sceni po prvi su put u srazu dva Buzećana - IDS-ovac Valter Flego i donedavni IDS-ovac, nezavisni kandidat za župana uz podršku SDP-a, HSU-a te ostalih, Damir Kajin. Kako su se udaljili nekoć gorljivi stranački kolege, tako su se podijelili i Buzećani.

Polarizacija političke scene vidljiva je i na lokalnoj razini, kod gradonačelničkih kandidatura. S jedne strane je IDS-ov kandidat za gradonačelnika Buzeta Siniša Žulić, koji u aktualnom mandatu obnaša funkciju dogradonačelnika. Žuliću će se suprotstaviti na lokalnoj političkoj sceni donedavno nepoznati SDP-ovac Vedran Majcan, kandidat koalicije SDP-HNS-HSU, uz Kajinovu podršku.

Žulić i Majcan službeno su jedini istaknuti kandidati za gradonačelnika Buzeta mjesec i pol prije izbora, iako se govorka o vjerojatnoj kandidaturi jednog nezavisnog kandidata. Žulić i Majcan, obojica 35-godišnjaci, i školski su kolege.

Ni liste IDS-a i koalicijskog bloka SDP-HNS-HSU još nisu definirane. Predsjednik buzetskog IDS-a Stjepan Mraković kaže da još traje proces unutarstranačkog kandidiranja, koji je otvoren za na zadnjoj skupštini stranačke podružnice, te će Predsjedništvo buzetskog IDS-a svoj prijedlog liste za Gradsko vijeće donijeti unutar 20-ak dana. (piše G. ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter