Buzet: Kablovi vise na sve strane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U naselju Sv. Ivan - Dol kod Buzeta telefonski kablovi doslovce vise na sve strane. Dva, najvjerojatnije, prepiljena drvena stupa u travi, jedan kabel odbacen preko rijecnog nasipa s trim stazom i nerazvrstane ceste, drugi na obližnjoj livadi, slika su HT-ova odnosa prema vlastitoj infrastrukturi koja je više pravilo nego izuzetak.

- Telefonski kabel vec desetak dana leži preko nerazvrstane ceste u Sv. Ivanu - Dolu i predstavlja opasnost za vozace i pješake, istice komunalni redar Serdo Cinko. Upozorit ce stoga HT da što prije sanira i ukloni kabel s nerazvrstane ceste jer bi u slucaju prometne nezgode Grad takoder snosio odgovornost. Cinko kaže da je bilo više slucajeva, da li zbog stare infrastrukture ili nemara, da telefonski kablovi vise uz cestu.



Zadnji slucaj zabilježen je kod sela Cela gdje je tijekom nevremena napuknuo drveni stup. Prijetila je opasnost da puknu i kablovi te stup padne na cestu. HT-u je trebalo mjesec, mjesec i pol dana da zamijeni stup i podigne kabel, rekao je vijecnik Dragan Klaric koji je na ovaj problem upozorio i na aktualnom vijecnickom satu.

Gradonacelnik Valter Flego ocjenjuje da bi HT na buzetskom podrucju trebao uložiti dosta sredstava i to u dva segmenta, u održavanje postojece infrastrukture i u izgradnju nove.

- Proslijedili smo HT-u citav niz zahtjeva mještana iz buzetskih sela i zaseoka, medutim rijec je o kompaniji u vecinskom privatnom vlasništvu i jasno da oni ulažu tamo gdje ce dobiti veliki povrat sredstava. Unatoc velikim potrebama na terenu, prvenstveno ulaganja u novu infrastrukturu brzog interneta, HT se vodi logikom brojki, prometa i profita.

Kažnjeni su time ljudi u selima, koji nisu krivi da žive u ruralnom podrucju jer HT se prema njima ponaša kao i prema svim ostalim korisnicima bez primjene ikakvog principa solidarnosti, kaže Flego. (Gordana CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter