Buzet: Još uspješnije povlačenje europskih sredstava

Novi ured u zgradi gradske uprave (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Novi ured u zgradi gradske uprave (G. ČALIĆ ŠVERKO)

U Buzetu se otvara novi ured Zajedničkog tajništva programa prekogranične suradnje Slovenija - Hrvatska. Po dva su takva punkta u Sloveniji i Hrvatskoj, a uz Buzet s hrvatske ga strane dobiva i Krapina.

- Izuzetno mi je drago što smo uz pomoć Istarske županije dobili priliku da "udomimo" ured Zajedničkog tajništva programa prekogranične suradnje Slovenija - Hrvatska, jednog od programa na kojem je Grad Buzet u proteklom financijsko razdoblju imao najviše realiziranih projekata. Siguran sam da će to što će u Istri otvoriti jedan od dva takva hrvatska ureda donijeti mogućnost da zahvaljujući pravovremenim informacijama koje ćemo imati, i Buzet ali i cijela Istra budu još uspješniji u povlačenju sredstava iz tog programa, izjavio je gradonačelnik Siniša Žulić.

Sukladno dogovoru s predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, istaknuo je Žulić, Grad Buzet dužan je osigurati prostor. Predviđeno je da se ured otvori u zgradi gradske uprave. Sve ostalo, zaposlenika i opremu, daje resorno ministarstvo, odnosno Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske.

Novi ured Buzetu donosi i jedno novo radno mjesto. Agencija za regionalni razvoj je upravo raspisala javni natječaj za primanje u radni odnos na radno mjesto Zajedničkog tajništva programa prekogranične suradnje Hrvatska - Slovenija. Natječaj je objavljen putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i otvoren je do 13. siječnja. U sklopu Ureda za upravljanje programima suradnje i regionalni razvoj, službu za poslove regionalnog razvoja traži se viši stručni suradnik na novootvorenim poslovima na neodređeno vrijeme uz obavezni probni rad u trajanju od 6 mjeseci.

Uvjeti su magistar ekonomije, prava ili druge odgovarajuće struke, najmanje četiri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima. Među ostalim, poznavanje odgovarajućih nacionalnih propisa i propisa Europske unije te dobro poznavanje kohezijske politike Europske unije.

Opisom poslova predviđeno je da viši stručni savjetnik sudjeluje u pripremi procedure i metodologije za administriranje i upravljanje programom i projektima financiranim iz programa, priprema nacrte izvješća i akata o provedbi programa i projekta, među ostalim sudjeluje s ostalim tijelima uključenim u provedbi programa i po potrebi sa službenicima nadležnih tijela Europske komisije. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter