Buzet: Izgraditi nova parkirna mjesta u starom gradu

Tribina u buzetskom starom gradu
Tribina u buzetskom starom gradu

Izgradnjom novog parkirališta na padinama starog grada riješio bi se problem parkiranja u povijesnoj jezgri, prijedlog je kojeg je buzetska koalicija SDP-HNS predstavila na javnoj tribini održanoj u prostoriji Mjesnog odbora Buzet- Stari grad.

- Potrebno je otkupiti jednu parcelu ispod Šoto jorti i tamo izgraditi oko sto parkirnih mjesta. Ujedno bi to bila jednosmjerna ulica koja bi se spuštala ispod Malih vrata do Autobusnog kolodvora što bi i dugoročno bilo kvalitetno rješenje parkirališnih problema u starom gradu, istaknuo je između ostalog SDP-ovac Vedran Majcan, kandidat za gradonačelnika koalicije SDP-HNS.

Na tribini kojoj je bio nazočan i koalicijski kandidat za dogradonačelnika, HNS-ovac Branko Rončević, bilo je govora i o razvoju turizma u starom gradu pa je tako primjerice jedan od koalicijskih prijedloga i da se stari grad kategorizira kao turističko mjesto zone D, nerazvijenije zone od postojeće, ukoliko je to moguće, jer bi se time lakše došlo do sredstava iz EU fondova za turističke projekte.

Iz koalicije je u međuvremenu izišao treći koalicijski partner HSU pa su tako i na tribini bili samo predstavnici preostala dva, SDP-a i HNS-a. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter