Buzet iz EU-fondova neće dobiti naknadu šteta od bure

U orkanskoj buri stradale su mnoge masline (G. ČALIĆ ŠVERKO)
U orkanskoj buri stradale su mnoge masline (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Buzeštinu je poharala orkanska bura, a šteta se procjenjuje na više od deset milijuna kuna pa je župan proglasio elementarnu nepogodu.

- U gradskom proračunu osigurano je tek dvadesetak tisuća kuna za takve namjene. S obzirom na stanje u državi, nerealno je očekivati značajnija sredstva iz državne blagajne. Najavljena je i pomoć iz Županije, ali sumnjam da je u proračunu planiran neki veći iznos pa me zanima postoji li mogućnost da se sredstva za te namjene povuku i iz EU-fondova, upitala je vijećnica Sanja Krulčić (lista IDS-Zeleni - HSU) na aktualnom satu buzetskog vijeća.

Jedinice lokalne samouprave, odgovorio je gradonačelnik Siniša Žulić, za sada nemaju mogućnosti da se šteta nadoknadi iz EU-fondova. U pravilu se mogu kandidirati programi prevencije, dojavni alarmi ili slični sustavi.

Branka Rončevića (lista SDP-HNS) zanimalo je koliko je trenutno zaposlenih u Turističkoj zajednici Buzeta i koji su kriteriji za zapošljavanje u TZ-u. Žulić je uzvratio da TZ već godinama ima dva zaposlena, a tako je i sada.

Međutim, jedna je djelatnica otišla te je na to mjesto privremeno zaposlena druga, sukladno pravilniku o rasporedu i stručnoj spremi, na određeno vrijeme od tri mjeseca. Budući da se odlazak dogodio naglo, rekao je Žulić, trebalo je naći zamjenu.

Rončević je upitao hoće li se za zapošljavanje na neodređeno raspisati natječaj, dok je Žulić uzvratio da TZ za razliku od nekih drugih ustanova, kao što su grad ili škola, nema obvezu raspisivanja javnog natječaja, ali to ne znači da ga neće biti. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter