Buzet - Istra 1961 0:4

Ilija Sivonjić postiže drugi zgoditak pored Dejana Vitasa (S. ŽULIĆ)
Ilija Sivonjić postiže drugi zgoditak pored Dejana Vitasa (S. ŽULIĆ)

Prijateljska nogometna utakmica. Gradski stadion. Gledatelja: 200. Sudac: Vojmir Fijamin (Lupoglav). Pomoćnici: Rude (Paz) i Čerljenko (Labin). Strijelci: 0:1 Antolić (6'), 0:2 Sivonjić (55'), 0:3 Aganović (62'), 0:4 Bačelić Grgić (87').

BUZET: Chinchella, Basaneže, Vitas, Matijević, Kocijan, Hodžić, Agapito, Pećar, Vivoda, Tadejević, Abdiju (još su igrali: Flego, Prodan, Ravnić, Jurada, Nemarnik, Bibanović, Sirotić, Delić).

ISTRA 1961: Čorić, Milić, Anđelković, Batelić, Antolić, Zgrablić, Jerković, Aganović, Blagojević, Prgomet, Havojić (još su igrali: Beblek, Budicin, Bačelić Grgić, Sivonjić, Pamić, Ottochian).

Povodom obilježavanja 100. godišnjice igranja nogometa na Buzeštini, u Buzetu je gostovala najbolja istarska nogometna momčad u ovom trenutku i uveličala ovu proslavu domaćoj ekipi. Domaćem županijskom prvoligašu koji u ovoj sezoni tavori na dnu ljestvice, Igor Pamić suprotstavio je kombiniranu momčad u kojoj su startali igrali s manjom minutažom u prvenstvu, kao i mladi igrači trenutno na "kaljenju".

Sukladno očekivanjima, nije se dugo moralo čekati na pogodak koji je postignut već u 6. minuti nakon što je Nikola Antolić bio najviši u skoku i glavom matirao nemoćnog Chinchelu, što mu je bio prvi zgoditak za pulskog prvoligaša.

No, na iznenađenje 200-tinjak okupljenih gledatelja bio je to i jedini pogodak koji smo vidjeli u prvih 45 minuta, iako se mora priznati da je Istra bila ta koja je diktirala igru i stvarala prilike, dok se domaćin grčevito branio. Tako je mladi Basaneže glavom izbio loptu s crte nakon kornera gostiju u 27. minuti, dok je vratar Buzećana pravovremeno ušao u šut Prgometu u 39. minuti, nakon lijepe i brze akcije Puljana.

Drugi pogodak "žutih" djelo je Ilije Sivonjića u 55. minuti kojem nije bilo teško zatresti mrežu Flege nakon što je Bačelić Grgić ispremiješao domaću obranu. Prvi je to gol i Sivonjića u zeleno-žutom dresu. Utakmica jest bila prijateljska, ali veseli činjenica da zabijaju igrači koji su upravo zbog toga i dovedeni na "Drosinu".

Na 3:0 povisila je još jedna prinova, Adnan Aganović sedam minuta kasnije nakon brze akcije gostiju i prodora Milića po lijevoj strani.

Da i treći vratar domaćih izvadi barem jednom loptu iz mreže pobrinuo se Baćelić Grgić u 87. minuti kad je snažnim udarcem negdje s ruba šesnaesterca doslovce probušio Nemarnika. Bio je to ujedno i krajnji rezultat susreta u kojem je Istra očekivano bila bolja u svim segmentima igre. (Velimir BOŽIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter