Buzet: Iskra zapalila gorivo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Sv. Donatu kod Buzeta danas je oko 15 sati, izbio požar u kojem je izgorjelo 200 kvadrata novog garažno - skladišnog prostora u vlasništvu Marija Blaževica. Njegov sin Alen zadobio je lakše opekotine po nozi te je zbrinut u buzetskom Domu zdravlja.

Vatrogasci JVP Buzet dojavu od policije i Centra 112 dobili su u 14. 59 sati, a požar su lokalizirali u 15.30 sati. Interveniralo je šest profesionalnih te cetiri dobrovoljna vatrogasca s dva vatrogasna vozila, rekao je zapovjednik JVP-a Buzet Damir Fabijancica.



- Sin Alen upalio je kosilicu na petrolinu i benzin, spremajuci se na košnju. Planula je iskra, zapalilo se gorivo iz rezervoara, vatra je zahvatila kašete i u trenutku je sve planulo, rekao nam je Marijo Blaževic.

- U panici sam zvala 92 i javila se Pula. Na pitanje što gori, odgovorila sam- skadanj. Objasnite nam, rekli su mi, prepricala nam je vidno šokirana Marijeva supruga razgovor s dežurnim operaterom.

U požaru je u cijelosti oštecen krov, a vatra je zahvatila i krov susjedne garaže u vlasništvu Darija Majcana. Obitelj Blaževic ima registriranu firmu za poljoprivrednu proizvodnju. Bavi se proizvodnjom povrca i cvijeca, a u tom je samostojecem objektu skladištila traktore, sitnu mehanizaciju, kašete, plasticnu ambalažu za cvijece.

-Kosilica je izgorjela vani, a uspjeli smo izvuci tri male frezice. Sve drugo što se nije moglo izvuci u potpunosti je uništeno , rekao je Marijo.


Podijeli: Facebook Twiter