Buzet ima najmanji broj nezaposlenih


"Izmjene pravila financiranja vezane uz status brdsko-planinskog područja koje su nastupile pred tri godine, Buzetu su godišnje umanjile prihode za oko 14 milijuna kuna i značajno otežale razvojni put. No, spremnim strateškim projektima uspjeli smo to nadoknaditi financiranjem iz različitih drugih izvora, pa ne čudi podatak da je Buzet prema analizi Instituta za javne financije među dvadesetak najboljih gradova u Hrvatskoj i drugi u Istri po povlačenju novca iz europskih fondova", istaknuo je gradonačelnik Siniša Žulić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u Narodnom domu, središtu kulturnog i političkog života Buzeštine, u sklopu Subotine koja se u povodu blagdana sv. Marije Male 24. put za redom slavi i kao gradski praznik.

Gradonačelnik Žulić zaželio je brojnim uzvanicima dobrodošlicu u grad tartufa, grad koji se diči tolerancijom, bogatom kulturom i poštivanje visokih civilizacijskih vrijednosti građenih na temelju antifašističke prošlosti, grad koji u ovoj godini nosi titulu Europskog grada sporta, koja pokazuje kako se i u malim sredinama mogu doseći visoki europski standardi koji doprinose boljoj kvaliteti života.

- Zadovoljan sam što se vrijedan rad poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika i gospodarstvenika ogleda u uspješnim poslovnim brojkama i što je Buzet prema mnogim analizama već niz godina mjesto s najmanjim brojem nezaposlenih u zemlji. Gradskim poticajima u protekle dvije-tri godine potpomognuli smo zapošljavanje stotinjak sugrađana, prvenstveno u obrtima te malim poduzećima i na taj način bez obzira na malu stopu ušli u krug deset najboljih gradova u Hrvatskoj koji su u posljednje vrijeme značajno smanjili svoju nezaposlenost - istaknuo je Žulić. (Zapisala i snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

*OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 11. RUJNA


Podijeli: Facebook Twiter