Buzet ima državnog taekwon-do prvaka

Mali borci s trenerima (G. Č. Š.)
Mali borci s trenerima (G. Č. Š.)

Tek mu je 13 godina, a već je taekwon-do prvak Hrvatske u borbama. Na državnom prvenstvu u borbama za kadete na kojem se proteklog vikenda u Rijeci ukupno natjecalo šesnaest taekwon-do klubova iz cijele zemlje, među njima i Taekwon-do klub "Buzet ", Alvin Glavić iz Ročkog Polja osvojio je prvo mjesto u kategoriji do 35 kilograma i postao državni prvak u jednoj od brojnijih kategorija na natjecanju. Upornost i redovitost na treninzima rezultirala je fantastičnim uspjehom.

Na natjecanju je sudjelovalo sedam buzetskih boraca i službeni sudac iz Buzeta Igor Rušnjak. Teo Sega Sumić kao mlađi kadet osvojio je treće mjesto u kategoriji do 28 kilograma. Iako je prvi put sudjelovao na državnom prvenstvu, ovaj osmogodišnjak kao najmlađi u svojoj kategoriji, izvrsno je odradio svoje premijerno natjecanje. Mihael Glavić je u kategoriji do 32 kilograma imao malo lošiju sreću te je zaustavljen u četvrtfinalu.

U kategoriji kadetkinja do 55 kilograma borile su se Korina Zugan i Matea Petohleb. Obje su pokazale kvalitetu, te je u jakoj konkurenciji Matea osvojila treće mjesto. Korina je u borbi za medalju izgubila za svega jedan bod i to nakon nekoliko produžetaka. U najtežoj kategoriji kadetkinja +55 kilograma borile su se Ela Mandalenić i Tea Jakobović, a obje su zaustavljene u četvrtfinalu. Tea je odlično baratala nožnim tehnikama, a Ela je izgubila u teškoj borbi protiv podjednake natjecateljice nakon tri produžetka.

- Natjecanje je obilježila jaka konkurencija gdje su se Buzećani istaknuli kao izvrsni borci i pokazali kako se trud na treninzima isplati, ponosni su na male borce velikog srca, njihovi treneri, brat i sestra Tomislav i Iva Jeletić. Tomislav i Iva i sami su stasali kroz buzetski klub, a danas su vlasnici crnih pojaseva 3.dan.

Taekwon-do klub "Buzet " djeluje devetnaest godina, ima ukupno 15 crnih pojaseva, ima i svoje licencirane suce, a ove je godine na Otvorenom prvenstvu osvojio zapaženo treće mjesto. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter