Buzet: HSU izišao iz koalicije SDP-HNS

HSU izašao iz koalicije SDP-HNS u Buzetu
HSU izašao iz koalicije SDP-HNS u Buzetu

Za prva predizborna preslagivanja na buzetskoj političkoj sceni pobrinuo se HSU koji je ovog tjedna izišao iz koalicije sa SDP.-om i HNS-om.

Doduše, HSU je od početka bio "nevidljiv" partner s obzirom da nije prisustvovao niti jednom koalicijskom javnom nastupu, konferenciji za novinare ili tribini.

Obrazlažući razloge izlaska iz koalicije, predsjednica buzetskog HSU-a Zlata Marzi izjavila je da je to bila načelno dogovorena koalicija kao nastavak suradnje sa HNS-om iz prošlog mandata.

- U međuvremenu je došlo do promjena u programskoj orijentaciji s kojima se nismo slagali te smo smatrali da je bolje pravovremeno izići iz načelne koalicije i ostati u korektnim odnosima, rekla je Marzi.

Na pitanje da li na lokalne izbore izlaze samostalno ili u nekoj novoj koaliciji, Marzi je ostavila otvorenom mogućnost koaliranja na programskim osnovama, ali se nije očitovala o kojem je potencijalnom koalicijskom partneru riječ.

Komentar smo zatražili i od SDP-ovca Vedrana Majcana, koalicijskog kandidata za gradonačelnika koji nam je također rekao da su potpisali načelan sporazum o koaliranju što je i bio temelj za predstavljanje koalicije SDP-HNS-HSU u javnosti.

- Buzetski HSU dugo se nećkao u vezi ostanka u koaliciji, kalkulirajući da li mu se to isplati i ovog tjedna prekinuo je načelni sporazum i javio nam da prelazi na drugu stranu, nije precizirao na koju, ali pretpostavljamo na IDS-ovu. Mi smo to prihvatili i odlučili na lokalne izbore izići u koaliciji stranaka SDP-HNS, izjavio je Majcan. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter