Buzet: "White Christmas" uz Radojku Šverko

Koncert White Christmas Radojke Šverko u Buzetu
Koncert White Christmas Radojke Šverko u Buzetu

Radojka Šverko, istinska glazbena diva moćnog glasa, nakon puno vremena konačno je ponovo nastupila u Buzetu, a ako je dvosatni božićni koncert "White Christmas" uz pratnju profesora Vladimira Babina na klaviru, uz nastup gostujućih pjevačica Ivane Majcan i Marine Žužić te Klape Pinguentum, zbog umjetničkog i emotivnog pristupa bio blagdanski dar gradu u kojem je provela djetinjstvo i mladenačke dane, onda je dugotrajni i topli pljesak publike, pjevačici poznatoj po raskošnom volumenu glasa, zapravo poručio; Dobro došla kući, Radojka!

- Ne smijem biti prepatetična jer se bojim da bi mi mogle suze kanuti od radosti da se nakon dugo godina ponovo nalazim pred buzetskom publikom, poručila je uvodno Radojka razgaljenim obožavateljima. Na kraju ipak nije mogla suspregnuti suze, emocije su te večeri u prepunoj dvorani Narodnog doma jednostavno bile prejake.

Ulaz na koncert održan u organizaciji POU "Augustin Vivoda", suorganizaciji Udruge Mali veliki mikrofon, bio je besplatan jer ga je svojim građanima omogućio Grad Buzet, no Radojka je napravila neočekivanu gestu, svakom je posjetitelju, a doista ih je bilo puno, poklonila svoj CD "Radujte se" sa prigodnim, božićnim pjesmama.

U dugogodišnjoj karijeri, Radojka Šverko pjevala je na svim kontinentima i na najvećim svjetskim festivalima od Rija de Janeira do Tokija, i redovno sa njih donosila najviše nagrade; za interpretaciju, za najboljeg stranog pjevača…, nešto što, rekao je profesor Babin, današnji instant pjevači mogu samo sanjati i razmišljati kako bi to bilo da se dogodi njima.

U dvosatnom koncertu, nekadašnjim sugrađanima pokazala je čime je osvajala strane i domaće pozornice, u glazbenom vremeplovu od inozemnih, svjetskih uspješnica poput "I Do It For You", "Con te partiro", emotivne "Ave Maria", svojih hitova "Plače stara lesa", "Bracolet" i "Život moj", preko MIK-ovskih pjesama, božićno - sakralnih, gospela do premijernog nastupa sa najtrofejnijom istarskom klapom - buzetskom Klapom Pinguentum s kojom je maestralno izvela skladbe "Ništa nova" i "Lanterna".

Glazbene gošće također su se uklopile u glazbeni vremeplov, 15- godišnja Marina Žužić iz Vabrige imala je vatreno krštenje s pjesmom "Licem u lice" koju je Radojka Šverko pjevala na Splitskom festivalu, a mlada Buzećanka Ivana Majcan sa zavidnim brojem festivalskih nastupa od Grobničke skale, do MIK- a, Čanson festa i Chansonfesta Zagreb, interpretacijom jedne od najpoznatijih Radojkinih pjesama koje su obilježile njenu karijeru "Kud plovi ovaj brod", također je zaradila prave ovacije publike. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter