Buzet: Dvodnevni sajam afrodizijačke gljive

Buzetski dani tartufa održat će se pod velikim šatorom (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)
Buzetski dani tartufa održat će se pod velikim šatorom (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)

U Buzetu desetu godinu za redom organiziraju Vikend istarskih tartufa, koji će se 3. i 4. studenog održati u Mašimovoj škuji. Na jubilarnom sajamskom izdanju sudjelovat će pedesetak izlagača većinom iz unutrašnje Istre.

U velikom šatoru od oko 600 četvornih metara površine, moći će se degustirati i kupiti tartufi i domaći proizvodi poput meda, sira, pršuta, maslinovog ulja, vina, rakija, marmelada i gljiva.

U "Maloj školi kuhanja" posjetitelji će pod budnim okom poznatih kuhara besplatno pripremati jela s tartufima, skupocjenom gljivom kojoj pripisuju i afrodizijačka svojstva.

U kulinarskom natjecanju ove godine sudjeluju sportaši, članovi buzetskih sportskih udruga dok će se ugostitelji predstaviti u sklopu programa "Buzet na pjatu".

Direktorica Turističke zajednice Nada Prodan Mraković najavila je i nekoliko novih sadržaja poput radionice za pripremu domaće tjestenine, fuži, njoki, lazanjoti, izbora najboljeg domaćeg vina po ocjeni publike, izbora najljepšeg štanda, izbora najtartufa sajma…

Vikendom istarskih tartufa nastoji se produžiti turistička sezona i gostima koji borave u Istri pružiti atraktivan sadržaj, pa TZ u suradnji s brojnim suorganizatorima priprema i "Lov na tartuf" - kombinaciju trekkinga, odnosno orijentacijskog trčanja i MTB-a, zatim smotru i reviju pasa te izložbu gljiva istarskog sjevera.

Vikend program upotpunit će pokazno traženje tartufa, kutak za djecu i glazbeni sadržaji, a u njega je uklopljena i jedna zanimljiva privatna inicijativa. Firma Natura tartufi predstavit će svoje proizvode i otvoriti show room na Srnegli gdje će turiste upoznavati sa zanimljivostima iz svijeta podzemne gljive. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter