Buzet Downhill: Miran Vauh najbrži niz Škrbinu

Miran Vauh pobjednik je ovogodišnjeg izdanja biciklističkog spusta Buzet Downhill
Miran Vauh pobjednik je ovogodišnjeg izdanja biciklističkog spusta Buzet Downhill

Slovenski biciklist Miran Vauh pobjednik je ovogodišnjeg izdanja biciklističkog spusta Buzet Downhill koje je održano na stazi Škrbina pored Buzeta.

U petom izdanju ovog ekstremnog buzetskog biciklističkog natjecanja, slovenski je vozač, nakon što je u kvalifikacijskim vožnjama postigao četvrto vrijeme ukupnog poretka, najbolje iskoristio sušenje poprilično blatnjave staze te s vremenom 2.57,263 zasluženo odnio pobjedu.

Drugo mjesto pripalo je Novozelanđaninu Wynu Mastersu koji je za pobjednikom zaostao 299 stotinki sekunde. Masters je imao najbolje vrijeme kvalifikacijske vožnje s rezultatom 3.07,164, no u finalnom nadmetanju malo mu je nedostajalo za slavlje.

Najnižu stepenicu pobjedničkog postolja izborio je Francuz Benjamin Torrano s 2,259 sekundi slabijim vremenom od pobjednika utrke.

Što se hrvatske konkurencije tiče, pazinski biciklist Marko Šišović zauzeo je tek 30. mjesto ukupnog poretka, no i taj rezultat mu je bio dovoljan za slavlje u domaćoj konkurenciji. Šišović je finalnu utrku odvozio odlično, no desetak metara prije cilja napravio je početničku grešku i pao te pokvario mogućnost dobrog plasmana.

Drugo mjesto pripalo je Frani Lioviću iz Jastrebarskog, a treći je bio Zagrepčanin Berislav Topol (Šišmiš). Među 151 natjecateljem koji su se našli na startu finalne utrke, tek su četiri bile žene, a najbolje je vrijeme među njima ostvarila Zarja Černilogar iz Slovenije s vremenom 3.45,130.

Pazinjanka Dubravka Družeta nakon pada na subotnjem treningu, završnog dana natjecanja nije nastupila procijenivši da se ne isplati riskirati dodatne ozljede.

U juniorskoj konkurenciji najbolji je bio slovenski vozač Luka Berginc s vremenom 3.31,252, dok je najbolji hrvatski natjecatelj bio Luka Šimunac (Macaklin) na šestom mjestu, koji je za pobjednikom u svojoj kategoriji zaostao više od minute. Drugo mjesto hrvatske konkurencije pripalo je Buzećanu Danielu Cerovcu, a treće Davidu Lučiću (Macaklin).

Iako su uvjeti finalnog dana bili znatno bolji nego tijekom subotnjih treninga, tridesetak vozača nije uspjelo nastupiti, a zahvaljujući sunčanom i vrlo toplom vremenu završna je vožnja uz 1,7 kilometara dugačku buzetsku stazu privukla i nekoliko stotina posjetitelja, koji su i ove godine mogli uživati u vratolomnim vožnjama spustaša. (V. BOŽIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter