Buzet daje poticaje za obnovljive izvore energije

Solarni paneli, ilustracija (arhiva)
Solarni paneli, ilustracija (arhiva)

Na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Grad Buzet kandidirao je program poticanja ugradnje obnovljivih izvora energije. Na proljeće će objaviti javni natječaj za građane koji žele sufinanciranje u 50-postotnom iznosu kod ugradnje solarnih kolektora ili peći na biomasu.

- Ne bismo li što bolje predvidjeli potrebe i želje građana, upravo provodimo anketu koja će nam umnogome pomoći u kreiranju natječaja, kaže dogradonačelnik Siniša Žulić.

Kao jedan od pet gradova Istarske županije koji su uključeni u projekt City-SEC, čije je financiranje odobreno u sklopu programa "Inteligentna energija u Europi" (Intelligent Energy Europe - IEE), a sukladno sporazumu gradonačelnika koji je Gradsko vijeće prihvatilo prije dvije godine, Buzet je obvezan do ožujka izraditi akcijski plan energetske učinkovitosti, odnosno održivog energetskog razvoja. Izrada je u završnoj fazi, a definirat će planove i mjere u uštedi energije u kućanstvima, javnom prometu i javnim ustanovama. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter