Buzet Classic: Jure Bilak "kišni čovjek"

Start na Fontani (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Start na Fontani (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Pretposljednje, 11. kolo sedme sezone Zimske mountain bike lige održano je u nedjelju u starom gradu Buzetu. Kiša koja je padala do pred samu utrku, ali i njena zadnja dva kruga, obilježila je ovogodišnji "Buzet Classic", pa su na ionako dosta zahtjevnoj stazi uvjeti bili dodatno otežani.

U dosadašnjih šest izdanja ovo je bila prva kišna utrka, stoga je oko zidina i po kamenitim ulicama starogradske jezgre trebalo voziti posebno oprezno.

Pobjednik utrke je Slovenac Jure Bilak (Energijateam) kojem je ovo bio prvi nastup u Buzetu, dok je kod žena najbrža bila Slovenka Tina Perše (Calcit). Na startnoj crti u podnožju starog grada, na Fontani, posložilo se 33 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

S obzirom da za nekoliko tjedana počinje MTB sezona, buzetsku utrku zimske lige rado posjećuju slovenski vozači, koji dolaze testirati svoju formu, a tako je bilo i ovoga puta. Bilak je devet krugova odvezao u vremenu 1:07.09, ispred Pazinca Sandija Bažona (Keindl Sport) i trećeplasiranog Mitje Tancika (Energijateam).

Karlo Brajković (Keindl Sport) zauzeo je prvo mjesto u kategoriji U-15, iza njega su ciljem prošli Noel Pilat (Istra Pazin) i Anthony Bilić (Adrenalina). Standardno dobar Sandi Bažon pobjednik je u kategoriji U-19, ispred slovenskog dvojca Petera Zupančiča (Calcit) i Mateja Bergera (Energijateam).

Preko granice odlaze i prva mjesta u kategoriji U-30: prvi je bio Jure Bilak, drugi Tomaž Čefuta (Cottur), a treći Boštjan Hribovšek (Calcit). Mitja Tancik (Energijateam) je bio najbrži u kategoriji U-40 ispred svog timskog kolege Janeza Dejaka, dok je treći bio Klaudijo Medica (Grožnjan). U klasi U-50 pobjedu je odnio Marko Škarja (Energijateam), ispred Roberta Vukmira (Pula) i Denisa Bukovca (Kontrapedal).

Kod nježnijeg spola nametnula se mlada Tina Perše (Calcit), ispred Ksenije Jurešić (ind) i Nataše Despinić (AXA), saznajemo od Darka Hrvatina iz BK Buzet.

Utrka je održana u organizaciji BK Buzet uz potporu Mjesnog odbora Buzet Stari grad. Ovo je bilo predzadnje kolo sezone 2013./14. Zimske MTB lige, a već u nedjelju putuje na zadnje kolo u Sloveniju, i to u Kočevje, gdje će domaćin biti Janez Dejak i KD Melamin. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter