Buzet: Cesta ipak osposobljena za autoutrku

Postavljeni privremeni betonski odbojnici (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Postavljeni privremeni betonski odbojnici (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Sanacija klizišta Jurčići uz županijsku cestu Buzet - Svi Sveti, neće biti dovršena do idućeg vikenda, kada se održava jedna od najvećih i najznačajnijih hrvatskih automobilističkih manifestacija, 32. izdanje europskog prvenstva brdskih autoutrka "Buzetski dani", no taj će se dio ceste osposobiti na način da se utrka može neometano odvijati. Približavanjem datuma održavanja utrke ovu je temu vijećničkim pitanjem aktualizirao i Igor Gržinić (lista IDS- Zeleni- HSU).

- Izvođač je nastojao cestu sanirati do utrke, dakle znatno prije roka, no tijekom radova naišao je na podzemne vode što je jednim dijelom otežalo radove. S AMK-om Buzet dogovoren je način na koji će se utrka ipak uspjeti odvijati, izjavio je gradonačelnik Siniša Žulić.

Postavljeni su privremeni betonski odbojnici, staza će biti uža za dva metra, no sve bi trebalo proteći u najboljem redu.

- S obzirom da se odron dogodio nedaleko od starta, na vanjskom dijelu zavoja, to neće bitno utjecati na tijek natjecanja iako će suženje ceste poticati vozače na malo veći oprez, rekao je Žulić.

Sanacija koja je počela krajem srpnja trebala bi se dovršiti u zacrtanom roku od 90 dana te ostati u financijskim okvirima od oko tri milijuna kuna. Investitor je Županijska uprava za ceste. Radove izvode Istarske ceste iz Pule. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter