Buzećanima treba vratiti optimizam

Vedran Majcan i Branko Rončević (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Vedran Majcan i Branko Rončević (G. ČALIĆ ŠVERKO)

- U našem gradu želimo više optimizma, zadovoljstva i druženja među ljudima. Manje otuđenosti, više zajedništva, manje podobnosti, a više sposobnosti, poručio je na konferenciji za novinare SDP-ovac Vedran Majcan, kandidat koalicije SDP-HNS-HSU za gradonačelnika Buzeta.

Novcem koji je Grad imao na raspolaganju, rekao je Majcan, trebalo je napraviti puno više. "Utrošeni su deseci milijuna kuna našeg novca, a Buzet nema suvisao centar grada, nema jednu uređenu industrijsku zonu. Subvencije gospodarstvu više su simbolične nego stvarna pomoć, grad nema tržnicu, kino, nema postolara, čak se i Općinski sud odselio. Ne postoji noćni život, po kojem je nekad bio poznat, a društvena događanja svela su se na nekoliko zbivanja godišnje. Želimo Buzet u kojem to neće biti tako i spremni smo to promijeniti", rekao je Majcan.

Potrebno je jako gospodarstvo i razvijena poljoprivredna proizvodnja. Prioritet, naglasio je Majcan, mora biti razvijanje malog i srednjeg poduzetništva, koje je gotovo nestalo. Cilj je zadržati sva postojeća radna mjesta te stvoriti uvjete za zapošljavanje, da se na Zavodu za zapošljavanje popuni svih 240 radnih knjižica koje su u ovom trenutku prazne.

HNS-ovac Branko Rončević, kandidat za zamjenika gradonačelnika, istaknuo je da se o Buzetu puno govori, ali nažalost malo je toga napravljeno. "Grad je upao u gospodarsku i društvenu depresiju iz koje nas ne mogu izvući oni koji su nas u nju doveli. Potrebno je osvježenje političke scene, novi ljudi s novim idejama i vizijama, koji će neovisno o stranačkoj ideologiji i pripadnosti učiniti sve za opće dobro. Treba prestati razmišljati o gradskoj upravi kao plijenu gdje se dijele funkcije i poslovi. Grad treba ljude koji će služiti svima, a ne vladati", rekao je Rončević.

Naglasio je također da su spremni zasukati rukave. Treba dati šansu svim vrijednim i marljivim ljudima te konačno izbaciti nepotizam, stranačko uhljebljivanje i političko-interesno premrežavanje.

- Vrijeme je da kažemo dosta i zbogom jednoj politici koja nas je dovela u stanje u kojem se trenutno nalazimo, zaključio je Rončević. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter