Buzećanima istarski derbi s Umagom


U prekrasnom ambijentu kakav priliči istinskim sportskim manifestacijama gosti su osvojili vrijedne bodove. Bila je to nadasve korektna borba, no više razloga za zadovoljstvo imaju Buzećani koji su Umažanima, istina ne istom mjerom, uzvratili za jesenski poraz. To toliko nije ni bitno, važno je za njih i za njihovu mnogobrojnu publiku da su bodovi otputovali dolinom rijeke Mirne, što Buzećanima zasigurno puno znači za nastavak prvenstva, bolje rečeno, za mirnije premijerligaške vode.

Utakmicu je pogotkom već u prvim sekundama otvorio Ivan Ćosić, pokazat će se na kraju junak susreta koji je nanizao devet pogodaka od čega sedam iz igre, jednako kao i Marin Buneta koji mu se u nastavku pridružio takvim učinkom. Presudno za umaški neuspjeh bilo je "prazno" razdoblje od 14 minuta, bez gola, pa su gosti uz odlične obrane Aleksa Jovića držali stalno odstojanje u odnosu na suparnika. U jednom su dijelu Jerković s dva gola i Stapar uz dvije odlične obrane približili se suparniku na 5:7 u 22. minuti, no do odlaska na odmor momčad Darka Dunata je udvostručila svoju prednost.

Od Umažana se zasigurno očekivalo više, jer ovo je bilo izdanje u kakvom se dosad nisu predstavili, barem na svom parketu. (M. GAVRAN, snimio M. MIJOŠEK)

 

Utakmica 16. kola: Umag - Buzet 16:23 (7:11). Školska sportska dvorana Umag. Gledatelja: 200. Suci: Barle i Vučić (oba Zagreb).

UMAG: Milinković, Ravnić, Gadža, Lovrić 4, Vučko, Bošnjak 2, Jerković 5, Stapar 2, Vukotić, Modrušan (7), Pahanić 3, Đukes, Marić, Burnić (6), Merhar, Jotić.

BUZET: Pobrić, Šverko 2, Prodan, Kisiček, Moranjkić, Prskalo 2, Matanović 3, Vukelić, Bašić, Jović (14), Buneta 7, Jakac, Ćosić 9 (2), Jerman, Dunato, Šćulac.

Sedmerci: Umag -, Buzet 2 (2). Isključenja: Umag 2, Buzet 6 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter