Buzećani zahvalili njemačkim letačima


Za 20 godina kontinuiranog dolaženja i doprinos promociji outdoor turizma buzetskog područja, gradonačelnik Siniša Žulić uručio je zahvalnice Grada Buzeta njemačkim letačima Helmutu Kalchschmidu i Robertu Rohlu iz Augsburga kod Münchena.

- Prvi su to inozemni letači koji redovito punih dvadeset godina posjećuju Raspadalicu i okolna uzletišta te su zasigurno doprinijeli razvoju Buzeta kao outdoor destinacije. Siguran sam da se i zahvaljujući njima proširio glas o Buzetu kao idealnoj outdoor destinaciji te je on danas postao prepoznatljiv outdoor centar ne samo u Hrvatskoj i u Europi, već i na svjetskoj karti outdoor sportova, posebno onih ekstremnijih - izjavio je Siniša Žulić.

- Ugodno smo iznenađeni, nismo očekivali nikakvo priznanje. Obišli smo pola svijeta, letjeli na atraktivnim svjetskim outdoor destinacijama, no uvijek se vraćamo Raspadalici jer nam se sviđa priroda i gostoljubivost ljudi. Važno je da imamo mir i da možemo četrnaest dana godišnjeg odmora provesti kako želimo i uživati u paraglajdingu. Kroz cijelu godinu veselimo se tome i iščekujemo trenutak kada ćemo doći na Raspadalicu - rekli su Helmut Kalchschmid i Robert Rohl. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter