Buzecani zadovoljni ždrijebom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukrajinski "Polytechnik" iz Donjecka, londonska "Olympia" te irska momcad "Dublin International protivnici" su rukometašima "Buzeta" na predturniru ovogodišnjeg EHF Challenge cupa. Buzecani su bili vrlo sretne ruke na  izvlacenju parova jer su u svojoj premijernoj europskoj sezoni, uz uglavnom željene protivnike, smješteni i u skupinu A, koja prolaz osigurava dvjema najboljim momcadima.

Zadovoljni ždrijebom, Buzecani sad brinu tko ce preuzeti domacinstvo predturnira Challenge kupa, s obzirom da ce zbog nezavidne financijske situacije ovo europsko nadmetanje iziskivati i odredeni trošak. Engleska i irska momcad su bez europskih ambicija, pa put u Donjeck od 1. do 3. listopada nikako ne bi bila dobra financijska opcija.

Ukoliko produ predturnir, Buzecani znaju i svoje protivnike u šesnaestini finala ovog europskog natjecanja. Ukoliko budu prvoplasirani morat ce u prvom susretu u Ukrajinu na susret protiv ekipe "Motor-ZNTU-ZAS” iz Zaporožja, koja je lani poražena od "Siscije" u prvom susretu šesnaestine finala, no išli su dalje zbog odustajanja Sišcana od daljnjeg natjecanja. Eventualna druga pozicija donijela bi im vrlo težak dvoboj s prošlogodišnjim pobjednicima Challenge kupa, "Sportingom" iz Lisabona.


Podijeli: Facebook Twiter