Buzecani treci put državni prvaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bocarska dvorana u Kozarima. Gledatelja 100. Suci: Denis Peršic (Pula), Klaudio Križmanic (Gologorica). Valter Krivicic i Franko Bernobic (Buzet).

Lakše no što su i sami ocekivali bocari “Trio Buzeta” obranili su naslov hrvatskog prvaka, spremivši u svoje vitrine treci uzastopni državni naslov u svojih šest sezona natjecanja u najelitnijem hrvatskom bocarskom razredu.

Momcad “Solarisa” nakon što je poražena u prvom suretu pred dva tjedna u Šibeniku, ni u uzvratnom susretu na buzetskom terenu nije uspjela pružiti ozbiljniji otpor zahuktaloj momcadi “Trio Buzeta”, koja je usprkos visokom vodstvu odigrala na vrhunskoj razini svih gotovo pet sati susreta.

Sve je medutim bilo riješeno nakon prvoga dijela klasicnih disciplina, kada su Buzecani poveli rezultatom 8:0 i nerealno je bilo ocekivati da ce gosti u brzinskim disciplinama uspjeti parirati vrhunskoj domacoj momcadi. Do svojih prvih bodova gosti su stigli u preciznom izbijanju.

Iako se ocekivalo opuštanje buzetskih bocara u posljednjem dijelu klasicnih disciplina, aktualni europski i novi hrvatski prvak nije popuštao slabim gostima, iskoristivši prigodu za dobar trening pred važan uzvratni susret cetvrtfinala Kupa Europe.


Podijeli: Facebook Twiter