Buzecani se razumiju u cvjetnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugu godinu za redom na buzetskom je parkiralištu u Mašimovoj škuji održan specijalizirani sajam Samanj ud rož. U organizaciji Turisticke zajednice predstavilo se dvanaest firmi iz cijele Istre koje se bave uzgojem cvijeca i uredenjem okucnica.

Pored akcije Margarita, tradicionalnog izbora najuredenije okucnice, balkona i poslovno-gospodarskog objekta koji se u Buzetu provodi u sklopu županijske ekoakcije Neka moja Istra blista, cvjetni sajam dodatni je poticaj uredenju okucnica i okoliša na pogranicnom podrucju.

Ovogodišnji sajam ponovo je pokazao da su Buzecani vecinom zainteresirani za cvjetnice, najviše za pelargonije. Uz cvjetnice i ukrasne grmove, tražile su se i vocke. Iznenadujuce je, rekli su nam prodavaci, koliko se stanovnici sjevera Istre razumiju u cvjetnice. Kupci im nigdje nisu toliko tražili odredene, posebne vrste cvijeca kao što je to bio slucaj u Buzetu.



Na sajmu su sa svojim radovima sudjelovali i polaznici Djecjeg vrtica „Grdelin“, ucenici Osnovne škole „Vazmoslav Gržalja“, korisnici Doma za starije i nemocne Buzet i programa Dnevni boravak i pomoc u kuci starijim osobama. Prodavali su radove s cvjetnim motivima; filcane cvijetove, cvijetove od krep papira, kackane ukosnice s motivima cvijeca, radove na svili, ukrašene kutijice, a dobiveni novac uložit ce u nabavu materijala kako bi mogli ponovo iskazati svoju kreativnost.


Podijeli: Facebook Twiter