Buzećani se opskrbili pelargonijama

Predstavu su najavili Petra Bernarda Blašković, Darko Komšo, Natali Palko Zirdum, Nenad Pavlović i Elena Orlić
Predstavu su najavili Petra Bernarda Blašković, Darko Komšo, Natali Palko Zirdum, Nenad Pavlović i Elena Orlić

Samanj od rož, najcvjetnija proljetna manifestacija istarskog sjevera u svom je devetom izdanju na parkiralištu Mašimova škuja okupila dvanaest cvjećara i rasadnika sa bogatom ponudom cvjetnica od pelargonija, begonija, do tagetesa, no sa nešto manje sadnica povrća i začinskog bilja nego je to bilo prethodnih godina.

Sumještanima su se na posebnim štandovima sa ručnim radovima predstavili i Dječji vrtić "Grdelin", Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja" i Poludnevni boravak Buzet koji djeluje u sklopu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre. Buzetske trgovine i cvjećarne, Am grupa, Loredana i Morena u svojim prostorima također su nudile pojedine sajamske artikle. Samanj od rož održan je pod pokroviteljstvom komunalnog poduzeća "Park", a koordinator i organizator manifestacije je Turistička zajednica.

- Grad Buzet se nalazi na pograničnom području, na samom ulazu u Hrvatsku i želja nam je da Buzeština bude što ljepša i da zadržimo razinu uređenosti. Turisti koji posjećuju buzetsko područje oduševljeni su uređenošću i čistoćom naše destinacije, istaknula je Mila Nežić iz buzetskog TZ-a.

Buzeština se može pohvaliti izvrsnim turističkim rezultatima tako je na sjeveru Istre lani ostvareno 13.955 dolazaka i 50.047 noćenja što je za 13 posto više nego preklani. Takve trendove prati i porast turističkih kapaciteta tako je na buzetskom području registrirano 114 iznajmljivača i 176 smještajnih objekata.

Na štandu domaćeg proizvođača BIOEM-a, tvrtke za poljoprivredu, proizvodnju i trgovinu sa sjedištem u Svetom Donatu kod Buzeta kupovalo se ukrasno bilje. Alen Blažević rekao nam je da su Buzećani najviše zainteresirani za pelargonije i to uglavnom crvene boje.

- U proteklih devet godina ljudi su se navikli na ovu manifestaciju. Čekaju sajam i najviše cvijeća kupuju upravo na sajmu, rekao je Blažević.

Cvjetni sajam održava se u sklopu tradicionalne eko-akcije "Neka moja Istra blista - naj nan Buzeština bije lipa čista". (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter