Buzecani: Prljavo rublje ne pere se u javnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hoce li biraci glasovima honorirati sukob na relaciji Ivan Jakovcic - Damir Kajin? U namjeri da anketiramo Buzecane, pitali smo ih što misle o sukobu Kajina i Jakovcica te kako komentiraju Jakovcicevu izjavu da Kajina ne podržavaju ni Buzecani.

U Kajinovom rodnom Buzetu, gdje IDS izvrsno kotira, mišljenja su da on, doduše, nije trebao tako javno prozvati stranackog šefa, no jednako tako smatraju da se Jakovcic "istrcao" s izjavom da Kajina ne podržavaju ni Buzecani.

Tema je škakljiva pa se slucajni prolaznici u anketu nisu htjeli ukljuciti imenom i prezimenom, a kamoli još i fotografijom. No, anonimno su puno rjecitiji

- To da Kajina ne podržavaju ni Buzecani mislim da ne drži vodu. Ipak je on naš domaci. Istina je takoder da Kajin malo pretjeruje, no pitanje je što je zapravo posrijedi i jesu li sukob na relaciji Jakovcic - Kajin napuhali mediji. Pametno bi bilo da se njih dvojica radi unutarstranackog mira - pomire, rekao nam je jedan Buzecan.

Bez obzira na to što misle da ce i dalje veliki dio Buzecana glasati za Kajina, neki naši sugovornici ukazuju na to da je ovaj sukob prije svega naštetio IDS-u.

- Sukob šteti stranci. Netko drugi pobrat ce politicke poene na taj racun. Za Kajina ce u Buzetu glasati i dalje, ali vjerojatno ne u tolikom postotku koliko bi glasali da nije izašao van s time. Vec su mu zamjerili povlaštenu saborsku mirovinu, a ovo mu je drugi veliki kiks, mišljenja su neki, dok su drugi komentirali da se IDS-u dešava isto što i HDZ-u - unutarstranacka previranja.

Ima i onih Buzecana koji Kajinovu reakciju posve razumiju, ali misle da su dvojica stranackih kolega spor trebala riješiti medu sobom.

- Kajin se sigurno osjeca zapostavljenim od vrha IDS-a. Kada se dijele funkcije, ništa ga se ne pita, a kada treba sakupljati glasove, onda ga se pita. Prozivajuci Jakovcica, Kajin je rekao nešto što je trebao reci: "Nino, daj napravi taj test i finimo pricu", ali ne putem medija, vec u cetiri oka, jer prljavo rublje ne pere se u javnosti, zakljucio je jedan od anketiranih Buzecana. (Piše G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter