Buzecani prihvatili Challenge kup

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nece Porecani, ali hoce Buzecani - nastavak je to price o istarskim rukometnim premierligašima i njihovom (ne)prihvacanju igranja u europskim klupskim natjecanjima. Nakon odustajanja u prvenstvu petoplasiranog Poreca od nastupa u Challenge kupu, mjesto se otvorilo Buzetu.

Klub iz grada podno obronka Cicarije, koji je sezonu završio na stepenici niže od istarskog rukometnog brata, hrabro je prihvatio povijesnu prigodu i odlucio sljedece sezone prvi put i službeno izaci u Europu.

- HRS nas je službeno kontaktirao da se ocitujemo prihvacamo li nastup u Challenge kupu i naš je odgovor apsolutno pozitivan, rekao je predsjednik Buzeta ?ino Piuti.

Igraci su svojim odlicnim rezultatima u premijernoj premierligaškoj sezoni zaslužili sljedece sezone natjecati se u Europi i na neki nacin obveza je rukovodstva kluba omoguciti im takvu priliku kao nagradu za sav trud i uspjehe prošle sezone.

Mislim da je za cijelu Istru, gledajuci iz svih aspekata, dobro imati predstavnika u medunarodnim natjecanjima i sretni smo što upravo naš klub može predstavljati naš kraj na sportskoj karti Europe, zakljucio je Piuti. (K. KLARIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter