Buzecani ostaju bez Europe?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Završetkom Kupa Hrvatske poznati su i svi hrvatski klubovi koji su stekli pravo nastupa u europskim natjecanjima sljedece sezone. Liga prvaka pripada prvaku «CO Zagrebu», EHF kup drugoplasiranom «Nexeu», Kup kupova finalistu domaceg kupa «Kaštela Adriachemu», a kako je u prvenstvu treceplasirana «Siscija» od strane EHF-a kažnjena zabranom nastupa u Europi, dva mjesta u Challenge kupu pripadaju cetvrtom «MKA IPC-u» i petom «Porecu».

Bez premijernog nastupa u Europi tako bi trebao ostati šesti «Buzet» koji je sve do neocekivanog poteza Cakovcana gajio realne nade u plasman u Challenge kup, s obzirom na to da je zaista malo tko uoci završnice domaceg kupa vjerovao da bi Kaštelani u polufinalu mogli pobijediti «MKA IPC». Ocekivanim plasmanom u finale domaceg kupa Cakovcani bi naime stekli pravo nastupa u Kupu kupova i Buzecanima «otvorili» mjesto u Challenge kupu.

Prvo veliko pitanje je hoce li prvoligaš (drugi rang natjecanja u Hrvatskoj) «Kaštela Adriachem» prihvatiti iznenadnu priliku za nastup u Kupu kupova kojoj se nisu baš nadali? Ne odluce li se Kaštelani za Europu, mjesto u Kupu kupova trebalo bi pripasti Našicanima kao polufinalistima domaceg kupa, EHF kup bi onda pripao «MKA IPC-u» i jedno mjesto u Challenge kupu bi se opet otvorio za «Buzet».


Podijeli: Facebook Twiter