Buzecani ocitali rukometnu lekciju Porecanima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom ovosezonskom istarskom derbiju i fantasticnoj atmosferi koja je vladala u buzetskoj sportskoj dvorani rukometaši Buzeta ocitali su pravu rukometnu lekciju igracima Poreca pobjedom od cak 11 razlike (28:17).

Prilicno oprezno obje su momcadi krenule u susret pa smo stekli dojam da su igraci obostrano ispitivali strategiju jedni drugima.

Podjednako su i jedna i druga ekipa griješile u napadackim akcijama, no nešto bolja završnica domacina omogucila im je vodstvo 4:2 u 9. minuti kada je Mavrovic iskoristio prvi sedmerac na utakmici.

Mogli su Porecani ubrzo stvari vratiti na pocetak, no nisu uspjeli na pravi nacin konkretizirati igraca više u polju, a uz to promašili su i dva sedemerca (5:4, 13. minuta).

Mora se priznati da su Buzecani potpuno neutralizirali gostujuci dvojac Coric - Mataija, koji su u prvih 30 minuta postigli svaki po pogodak.

Odlicno i vrlo koncentrirano Siroticevi su decki krenuli u drugi dio susreta. Pogocima Vozile i Šunjica odlaze na 15:9. Napadi indisponiranih gostiju redom su se lomili na cvrstom obrambenom bedemu domacih i nekoliko trenutaka kasnije na semaforu je stajalo 18:11.

Kako je susret odmicao, domaci su povecavali svoju prednost i pogotkom Gašpara u 43. minuti odlaze na uvjerljivih devet zgoditaka prednosti (21:12). Nije se dugo cekalo da se dostigne i dvoznamenkasta prednost.

Sportska dvorana.
Gledatelja: 450. Suci: Gladovic, Volenik (oba Virovitica). Sedmerci: Buzet 3 (3), Porec 6 (2). Iskljucenja: Buzet 8, Porec 6 minuta.

BUZET:
Petric (11+1), Šverko 1, Prodan, Vukelic 1, Gašpar 6, Ljubotina 1, Mavrovic 4 (2), Horvat, Jovic, Vozila 3, Šunjic 4, Pavletic (2+1), Sirotic, Vrkljan 8 (1), Dragicevic.

POREC:
Jablan (4), Prelac 1, Mataia 2 (2), Galijot 2, Perhat, Coric 2, Šimicic, Beganovic, Radošic 1, Ivancev 5, Gudic 2, Grd (5), Radakovic, Thoss 2, Topic, Milicevic.


Podijeli: Facebook Twiter