Buzecani izdržali jedno poluvrijeme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Usprkos visokom porazu koji su doživjeli u Našicama, rukometaši Buzeta ostavili su dobar dojam na gostovanju kod druge momcadi lige, ravnopravno im pariravši tek prvih 30 minuta. Domaci rukometaši, djelomicno umorni od velikog derbija kojeg su ovog tjedna imali sa Zagrebom, napravili su previše grešaka u svojoj igri te su tek u nastavku uspjeli slomiti otpor solidne momcadi trenera Sirotica.

Buzecani su bolje otvorili susret te zgodicima Gašpara i Grižancica poveli (1:2 - 3'), cemu je pripomogao i vratar Petric, da bi našicki rukometaši vrlo brzo preuzeli stvar u svoje ruke te uz tri obrane Milinkovica došli do vodstva od "plus 3" (6:3 - 8'). Proradio je tada buzetski vratar Endi Petric, a Buzecani usprkos tome što su u tim trenucima imali igraca manje u terenu, uspjeli su se dostojno suprotstaviti kvalitetnijem domacinu i ponovno doci do izjednacenja (12:12 - 21').

U prvih 20-ak minuta vrlo propusne obrane obiju momcadi dozvoljavale su lako dolaženje u prilike i pružile mogucnost da se u tom dijelu susreta iskažu oba vratara, Petric te Umažanin Milinkovic na vratima domacina. U posljednjim minutama prvog dijela imali su Buzecani ponovno prigodu izjednaciti rezultat (14:13 - '28), no Gašpar je prestupio u trenutku kad su gosti imali igraca više u polju, a Tomicic je iz polukontre vratio vodstvo domacina na "plus 2".

Gotovo potpuno promijenjena sedmorka Našicana ušla je u nastavak susreta te u pocetnih nekoliko minuta preko slovenskog reprezentativca Barišica, Jamana i Kevica, koji nisu igrali u prvom dijelu susreta, dolazi do šest zgoditaka prednosti (20:14 - 35'). Buzecani su vrlo dubokom obranom u tim trenucima pokušavali zaustaviti domace pucace koji su preko bokova lako dolazili do zgoditaka. Kako je susret odmicao domacini su igrali sve brže te iz kontri i polukontri brzo povecavali svoje vodstvo (24:15 - 38').

Pokušali su svoju igru ubrzati i buzetski rukometaši, no veliki broj grešaka, prvenstveno u napadu, omogucavao je igracima "Nexea" da još brže povecavaju svoju prednost (28:16 - 44'). Tek je Petric u nekoliko navrata svojim obranama omogucio Buzecanima da pokušaju smanjiti rezultat, no bezuspješno. Silovite kontre Našicana malo su se primirile od 54. minute, iako je domaci trener Kamenica cestim izmjenama održavao visok tempo. Bila je to prigoda buzetskim rukometašima da ublaže vodstvo domacina (34:23 - 56') uglavnom preko Šunjica i Vrkljana. Proradila je u posljednjih nekoliko minuta i buzetska obrana presjekavši dva domaca napada za smanjenje rezultata na konacnih deset zgoditaka minusa.

Školska dvorana Kralja Tomislava. Gledatelja 400. Suci: Ivica Glavinic i Mile Veraja (oba Metkovic). Sedmerci: Nexe 2 (1), Buzet 2 (2). Iskljucenja: Nexe 4, Buzet 8 minuta.

NEXE: P. Lelic, Uljubašic 1, Eter 5, F. Lelic 3, Mrdenovic 2, Barišic Jaman 3, Tomicic 1, Kasak 4, Milinkovic (11), Markotic 1, Šporcic 3, Rajkovic (12), Kuže 2 (1), Kevic 2, Blaževic 4, Velic 4.

BUZET: Petric (16+1), Šverko, Grižancic 3, Prodan, Gašpar 3, Ljubotina, Sirotic, Mavrovic 3, Vrkljan 5, Slipcevic (2), Vozila 2, Šunjic 9 (2), Silic, Pavletic, Dragicevic.


Podijeli: Facebook Twiter