Buzećani i Buzećanke uz čaj pomagali potrebitima

Humani su i pomažu drugima (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Humani su i pomažu drugima (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Da je ponekad sitnica dovoljna za dobro djelo, odlučili su pokazati djelatnici Hotela Fontana te su u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Buzet pozvali sugrađane na nedjeljno druženje uz topli čaj i sudjelovanje u humanitarnoj akciji prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za obitelji s buzetskog područja kojima je potrebna pomoć.

- Odlična ideja, komentirali su Buzećani koji su se u velikom broju odazvali akciji, održanoj u Hotelu Fontana od 11 do 14 sati uz prigodni program. Akciju su svojim nastupom podržali i buzetski glazbenici poput Vokalne skupine Vetta i članova zbora GD Sokol.

Za sudjelovanje je bilo potrebno malo jer već kilogram šećera ili litra ulja dovoljni su da nekome izmame osmijeh. Sakupljali su se pašta, sol, šećer, ulje, brašno, konzervirana hrana, riža, prašak za suđe, prašak za robu, juhe u vrećici, higijenske potrepštine...

Prvu prosinačku akciju takve vrste inicirali su u Hotelu Fontana, jer smatrali su da je prigodno u ovo predbožićno doba pridružiti se aktivnostima Crvenog križa, rekla nam je voditeljica Nevija Merlić. Dodala je također da su oduševljeni dobrim odazivom Buzećana jer će to omogućiti da se što više pomogne obiteljima koje jedva spajaju kraj s krajem.

Buzetski Crveni križ objeručke je podržao ovu inicijativu. Već tradicionalno u prosincu obilazi šezdesetak korisnika s buzetskog i laniškog područja i daruje ih prigodnim paketima, koje financira sredstvima koja se prikupe u humanitarnoj akciji Solidarnost na djelu. Pojedine pakete dosadašnjih korisnika ove godine obogatit će donacijama prikupljenim u nedjelju, a podijelit će pakete i novim korisnicima.

Michela Blagonić iz Crvenog križa kaže da je situacija na buzetskom području lošija nego u isto vrijeme lani. Do sada je pomoć trebala većinom staračkim i samačkim domaćinstvima, a sada su se pojavili i slučajevi mlađih obitelji gdje su jedan ili čak oba roditelja ostala bez posla. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter