Buzećan se utopio u Butonigi

Buzećan se utopio u Butonigi (A. DAGOSTIN)
Buzećan se utopio u Butonigi (A. DAGOSTIN)

Noćas se u neutvrđeno vrijeme u jezeru Butoniga utopio 74-godišnji Buzećan koji se uputio na jezero na pecanje.

Prema informacijama iz Operativno-komunikacijskog centra PU Istarske netko je poslovođi iz Butonige dojavio da je 74-godišnjak oko 17 sati otišao od kuće na pecanje na jezero i nije se vratio do kasno navečer pa je poslovođa u 23.27 sati o tome obavijestio policiju.

Potom je poslovođa krenuo u potragu za Buzećanom te je pronašao njegov traktor blizu jezera, ali njega nije bilo, a ubrzo je uočio prevrnut plastični čamac u jezeru.

U međuvremenu je na Butonigu stigla i policija te je u pola sata poslije ponoći pronađeno njegovo beživotno tijelo.

Pretpostavlja se da je do utapanja došlo nakon prevrtanja plastičnog čamca. O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo te je policija obavila očevid, a mrtvozornik pregledao tijelo muškarca na kojem nije bilo tragova nasilja pa zaključeno da je pao iz čamca i utopio se.

Inače, ovo nije prvi slučaj smrtnog stradavanja na akumulacijskom jezeru Butoniga iz kojeg Istrani dobivaju pitku vodu i na kojem je ribolov zabranjen. U prosincu 2008. godine u kanalu pokraj jezera utopio se 67-godišnjak iz Zamaskog Dola. On se vozio traktorom uz sam rub kanala na na predjelu Gornje Vale njegov je traktor proklizio i survao se u kanal te je svom težinom priklještio vozača ispod površine vode.

Butonigom inače gospodare Hrvatske vode - Vodogospodarski odjel za slivove Sjevernog Jadrana sa sjedištem u Rijeci. Pokušali smo od njih doznati više o ovom nesretnom događaju kao i o tome može li on utjecati na kvalitetu vode iz Butonige, no na njihov se broj na neradnu subotu nitko nije javljao. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter