Buzećan razvija aplikaciju za naručivanje hrane

Borna Beaković i Dejan Hren (Z. KRUŠVAR)
Borna Beaković i Dejan Hren (Z. KRUŠVAR)

Buzećan Dejan Hren, zajedno s Bornom Beakovićem iz Rijeke, u riječkom Startup inkubatoru radi na razvoju mobilne aplikacije za naručivanje hrane i pića "Ordsy", a da bi ona mogla biti probitačna na svjetskom tržištu potvrdio je poziv da projekt predstave na Startup Youth Global Summitu koji se od 8. do 10. listopada održava u Kuala Lumpuru u sklopu Globalnog poduzetničkog summita.

Aplikacija "Ordsy" je među nekoliko tisuća prijavljenih projekata ušla u krug odabranih koji će u Maleziji biti predstavljeni potencijalnim ulagačima.

- U Maleziju putuje Borna koji će i predstaviti projekt, ujedno i Hrvatsku kao jednu od novih tehnoloških destinacija. Naime jedan od uvjeta Startup Youth Global Summita je da autori budu mlađi od 25 godina, rekao nam je Dejan Hren koji je ovu dobnu granicu premašio za tri godine, upravo mu je danas rođendan. Dejan Hren mladi je informatičar zaposlen u Istarskom vodovodu Buzet kao sistem inženjer u Odjelu informatike i GIS-a.

Aplikacija omogućava mobilno naručivanje dostave hrane i pića, pregled cjelokupne ponude, obavijest da je narudžba zaprimljena, proslijeđena i kada se može očekivati isporuka, ne treba koristiti telefon niti čekati pozive, pojasnit će nam jedan od autora ove inovacije. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter