Buzecan pobjednik "Grobnicke skale"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nenad Kujundžic televizijskoj publici i sumještanima postao je poznat nakon sudjelovanja u novom glazbenom showu HRT-a "Pjevaj moju pjesmu", a protekle je subote, drugu godinu zaredom, osvojio prvu nagradu cetrnaestog izdanja renomiranog festivala Grobnicka skala, održanog u Domu kulture u Cavlima.

Strucni ocjenjivacki sud u sastavu Andrej Baša, Hrvoje Hegedušic, Dragan Jovicic, Željan Klašterka, Albert Petrovic i Ludvik Slana najboljom kompozicijom festivala proglasio je onu imena "To je jubav" za koju je glazbu, tekst i aranžman nacinio Robert Funcic, a otpjevao ju je mladi Buzecan.

Nenad je, sportskim rjecnikom receno, obranio prošlogodišnju pobjedu, a na pitanje je li ocekivao takav ishod iskreno ce reci: "Nisam se nadao prvom mjestu. Ove je godine bila puno jaca konkurencija nego lani, a pjesma je više rokerski nastrojena, drugacija od ostalih i stoga sam takoder bio malo skeptican".

Danas mu je 27 godina, a na pozornicu je prvi puta stao s trinaest godina na djecjem festivalu Mali veliki mikrofon, autorskom projektu Alana Poropata. Suradnja traje do danas, a Poropat ce za svog glazbenog pulena reci da je u proteklih godinu dana opravdao sva ocekivanja, i više od toga.



- U zadnjih godinu dana ostvario je tri ogromna uspjeha, sudjelovao je u glazbenom showu HRT-a "Pjevaj moju pjesmu" te dva puta uzastopce pobijedio na Grobnickoj skali. Treba reci da mu je u vrlo tijesnoj borbi za bod izmaknula i nagrada za najbolju interpretaciju, koja je direktna ulaznica za sudjelovanje na MIK-u 2012. godine, istice Poropat.

Upravo je Poropat, zahvaljujuci kojem je puno mladih istarskih pjevaca stalo na pozornice djecjih festivala, zaslužan za Nenadov pohod na Grobnicku skalu.

- Kada me Robert Funcic, jedan od najboljih autora s rijeckog podrucja, nazvao lani i pitao imam li kojeg mladog pjevaca, predložio sam Nenada. Kažu da se pobjednicki tim ne mijenja, tako je Nenad i ove godine interpretirao pjesmu iz Funciceve radionice, rekao je Poropat.

- Nastavit cu suradnju s Funcicem, no planiram i izici iz okvira cakavštine i Rijeke te krenuti dalje. Sudjelovanjem u glazbenom showu HRT-a otvorila su mi se neka nova vrata, a zahvaljujuci izvrsnoj produkcijskoj ekipi, stekao sam samopouzdanje, spontanost i otvorenost pred kamerama, rekao nam je Nenad Kujundžic.


Podijeli: Facebook Twiter