Buzećan Nenad Kujundžić zaplovio solo-vodama

Nenad Kujundžić u spotu snimljenom na obroncima Ćićarije
Nenad Kujundžić u spotu snimljenom na obroncima Ćićarije

Nenad Kujundžić snimio je svoj prvi, zasigurno ne i zadnji, spot za pjesmu pod nazivom "Ona" i odlučnije zaplovio solističkim vodama. Ovaj mladi Buzećan ubrzo nakon toga potpisao je ugovor s Croatia recordsom i time odškrinuo vrata u svijet estrade. Za glazbu, aranžman i tekst najnovije pjesme, kao i za prethodne dvije, zaslužan je Riječanin Robert Funčić, dok je autor spota Josip Šušteršić iz Buja.

- Gdje ste snimili pjesmu i spot?

- U preliminarnim razgovorima sa diskografskom kućom pokazalo se da je prvi korak do potpisivanja ugovora snimanje novog singla na književnom standardu. Pjesmu smo snimali u Funčićevom riječkom studiju, a spot na proplancima Ćićarije, uz granicu sa Slovenijom. Iako je riječ o glazbi koja je nekako više s "asfalta" jer pjesma je rađena u urbanom pop-rock stilu, prvotna ideja bila je da prebacimo na livadu imitaciju dnevnog boravka, ali smo shvatili da je dovoljan i kauč. U spotu se pojavljuje djevojka Srebra Šimat koja predstavlja lik iz pjesme. Ima i kadrova konja, kao utjelovljenja nečeg plemenitog.

- Kako su prihvaćeni?

- Spot se može vidjeti na YouTubeu, gdje je u mjesec dana imao dvije tisuće klikova i CMC glazbenom kanalu Croatia recordsa. Još uvijek čekamo povratne informacije, da vidimo da li smo na pravom putu što se tiče glazbenog stila. Neovisno o tome, uskoro ponovo ulazim u studio i u suradnji s Funčićem snimam novu pjesmu.

- Prvo si nastupao na dječjim festivalima, potom u Klapi Motovun, dva puta se okušao na manifestaciji koja njeguje primorsko-istarski melos i domaću besedu, a sada pjevaš na književnom standardu. Gdje se vidiš danas?

- Kada bi me netko pitao što mi najviše odgovara, odlučio bi se za ono što je nepogrešivo i neprolazno, a to je rock, no za sada se nalazim u pop-rocku. Doduše, ono što mi radimo nije klasičan pop-rock, više naginje nekom urbanom stilu. No još se uvijek u tome tražimo, a otvoreni smo i za sve opcije kao što je nastup uz nekakav prateći bend. (Razgovarala Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

 


Podijeli: Facebook Twiter