Buzećan Jurada brončani ekipno u streljaštvu

Mladen Jurada (arhiva)
Mladen Jurada (arhiva)

Na IPC Svjetskom kupu u streljaštvu za osobe s invaliditetom, održanom u Velikoj Britaniji, hrvatski strijelci Mladen Jurada iz Buzeta, Saša Grdović iz Zadra i Vitomir Garvanović iz Vinkovaca su u disciplini zračna puška - stojeći stav osvojili ekipno treće mjesto.

Braneći boje Hrvatske, članovi hrvatske streljačke reprezentacije za osobe s invaliditetom natjecali su se u dvije discipline - standard zračna puška stojeći i ležeći stav.

U R1 kategoriji (zračna puška stojeći stav) nastup u finalu ostvario je Mladen Jurada s 588,7 krugova te osvojio odlično peto mjesto. Saša Grdović ostvario je rezultat 534,2, a Vitomir Garvanović 573,9 krugova. Ekipno su zauzeli treće mjesto.

U R3 kategoriji (zračna puška ležeći stav), Mladen Jurada je ostvario rezultat 616,5, Vitomir Garvanović 611,2 te Saša Grdović 618,2 kruga. Ekipno su zauzeli šesto mjesto.

- Zadovoljan sam što sam se na svjetskom kupu izborio za nastup u finalu među osam najboljih i uspio popeti za još tri mjesta do petog mjesta. Nedostajalo je samo malo sreće za medalju u pojedinačnom nastupu, izjavio je Buzećan Mladen Jurada.

Zadovoljan je, kaže, i što su hrvatski strijelci ekipno treći, čime su uspjeli potvrditi prošlogodišnju broncu, no manje je zadovoljan pojedinačnim rezultatima.

- Plasman ekipno je dobar, ali rezultati pojedinačno nisu najbolji. Znam da mogu i bolje, izjavio je Jurada. Pojačat će stoga treninge jer mu slijedi nastup na državnom  prvenstvu te pripreme za svjetsko prvenstvo koje se u srpnju održava u Njemačkoj.

Jurada, koji se natjecateljski bavi streljaštvom desetak godina, od ove godine ima novog trenera, Buzećana Vjekoslava Poropata. Promijenio je i klub, iz riječkog Paraolimpijca prešao je u buzetski Streljački klub "Augustin Vivoda", u čijoj streljani vježba već godinama, a ima i novog izbornika Tomislava Lazića.

Nakon početnog uhodavanja za očekivati je da će i rezultati ići uzlaznom putanjom, tim više što u svom dosadašnjem natjecateljskom vijeku Jurada može pohvaliti brojnim medaljama. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter