Buzdakin: Vrijeme za vraćanje starog ugleda Bujama

Robert Buzdakin (snimio Goran Kovačević)
Robert Buzdakin (snimio Goran Kovačević)

Pod naslovom "Gospodarski razvoj kao temelj cjelokupnog razvoja" izborni je program sinoć u kinodvorani sugrađanima predstavio IDS-ov kandidat za gradonačelnika Buja Robert Buzdakin.

Za rješavanje krize koja se očituje u premalom proračunu, brojnim nezaposlenima i socijalnim slučajevima Buzdakin želi stvoriti čvrste financijske temelje razvojem poduzetništva i obrtništva, poljoprivrede, turizma te korištenjem EU-fondova, županijskih i državnih potpora. U "njegovoj" bi gradskoj upravi jedan zaposlenik bio zadužen isključivo za gospodarstvo.

- Neophodno je privući nove poslovne subjekte i pomoći postojećima da opstanu. Grad je vlasnik brojnih praznih prostora koje je moguće dati poduzetnicima i obrtnicima s povoljnijom zakupninom, ne bi li pokrenuli aktivnosti, zaposlili ljude i napunili proračun porezima, naglasio je.

Predložio je bolje korištenje prirodnih resursa i zanimljivosti te pokretanje suradnje između Turističke zajednice i inozemnih agencija koje će turiste dovoditi na ovdašnje manifestacije, doprinoseći njihovoj posjećenosti, kvaliteti te potrošnji. Na području poljoprivrede založio se za osnivanje zadruga, s ciljem bolje promidžbe i plasiranja poljoprivrednih proizvoda na tržište.

Naglasio je da će s jednakom pažnjom raditi na još 14 točaka, među kojima na socijalnoj skrbi i rješavanju nezaposlenosti besplatnim programima osposobljavanja i uključivanjem u EU-programe. Naglasak je stavio i na politiku za mlade, kojima želi pružiti uvjete za kvalitetan život izgradnjom POS-ovih stanova, omogućavanjem zapošljavanja i razvijanjem školskog centra te njihovim uključivanjem u društveni život i rad gradske uprave.

Ukazao je na bogatstvo multietničnosti i multikulturalnosti te na važnost komunikacije gradske uprave s građanima, naglasivši da je veće projekte nužno predstaviti na javnim tribinama i ostaviti građanima da o njima odluče.

"Mali smo grad, ali imamo prepoznatljivosti koje možemo razviti. Buje su predugo živjele u sjeni drugih gradova i mislim da je došlo vrijeme da im vratimo stari ugled!", poručio je.

Uz Buzdakina predstavljena je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Lorella Limoncin Toth i članovi IDS-ove liste. Sve ih je podržao kandidat za župana Valter Flego, najavivši da će sljedeće četiri godine često biti u Bujama te da će svi zajedno odrediti prioritete i raditi na njihovom ostvarenju. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter