BUZ: Šefica Porezne uprave u sukobu s logikom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec u sukobu je s logikom, poručili su jutros iz Bloka umirovljenici zajedno (BUZ), ocjenjujući kako Porezna uprava svoj dugogodišnji nerad pokušava opravdati nepotrebnim zatvaranjem ugostiteljskih objekata zbog tek nekoliko kuna viška u blagajni.

"Da bi se opravdao dugogodišnji nerad mnogih pojedinaca iz Porezne uprave, dakle istih onih koji su sada odjednom 'proradili', loptica odgovornosti se uporno prebacuje na trgovce i ugostitelje kao crne ovce hrvatskog gospodarstva, kao one koji su zbog pronađenih nekoliko kuna viška u blagajni sramota za hrvatski turizam", navodi BUZ u priopćenju.

Za sinoćnje tvrdnje ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec na Novoj TV o koristi uvođenja fiskalizacije i stroge porezne discipline, ističu kako je vrijeme da se u Kukuriku koaliciji "pospu pepelom i javnosti priznaju kako su zbog svoje aljkavosti u naplati poreza još i prošle godine ostali bez koje milijarde kuna proračunskih prihoda".

Na njezine najave kako će se sumnjivcima za utaju poreza krenuti i u provjeru imovine, a da nekima prijeti i zatvor, iz BUZ-a poručuju kako bi se imovina trebala provjeriti i brojnim poreznim inspektorima.

"Još samo da je dodala kako će se provjeriti imovina i mnogih poreznih inspektora od kojih bi po logici stvari isto tako mnogi trebali ostati bez dijela imovine i završiti u zatvoru, njene riječi bi možda i uzeli za ozbiljno, no ovako sve izgovoreno više sliči tek na neku prijetnju, možda 'neposlušnima'", navode u priopćenju.

Ističu da prijavljeni promet nakon uvođenja fiskalnih blagajni nije porastao radi "potpuno neopravdanog" zatvaranja niza ugostiteljskih objekata, već naprosto radi logičnog učnika samog uvođenja tih blagajni.

"Ako znamo da se neće zatvarati trgovački lanci, niti za to ima opravdanja kao što ga nema ni za druge, onda je jasno da se ovako selektivnom i lošom primjenom zakona radi o iživljavanju 'poreznika' koji na taj način skreću pozornost s glavnih krivaca loše naplate poraza, odnosno njih samih. Dokle?", zaključuje u priopćenju predsjednik BUZ-a Milivoj Špika. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter