Buvljak u Rojcu: Dobar šoping za malo kuna


- Odlično je, uz samo malo dobre volje i vremena mogu se pronaći odlični komadi odjeće i obuće, i to po jako povoljnim cijenama. Štoviše, cjelokupni novi "outfit" možete kupiti za čitavih sto kuna, veli nam kroz smjeh jedna od redovitih posjetiteljica buvljaka u Rojcu koji je evo, toliko narastao da se već razmišlja o njegovom proširenju ili pak "lomljenju" na više tematskih buvljaka.

Ovog se vikenda, naime, u Rojcu okupilo više od stotinu prodavača i prizemlje Rojca bilo je pretijesno za sve one koji su došli kupovati ili prodavati.

Međutim, nije to nikome smetalo, raspoloženje je bilo odlično, što je dodatno poticala i glazba DJ-a stoga se gužvanjac doimao zapravo ugodno. Šetalo se, pregledavalo razne krpice, modne dodatke, bilo je zapravo svega. Iako se u prvi trenutak čini da se radi o hrpi nabacane, stare robe i obuće, nije tako. Potrebno je imati samo "dobro oko" jer se na buvljaku u Rojcu može pronaći dobrih i kvalitetnih stvari, a sve po vrlo povoljnoj cijeni. Ni zamjene nisu rijetkost, a dozvoljeno je i cjenkanje pa cjelokupan šoping zapravo bude vrlo zabavan i koristan.

Upravo je to bila ideja vodilja mnogih koji su u subotu poslijepodne neko vrijeme odlučili provesti u Rojcu. Očito je da je buvljak u Rojcu događaj koji treba Puljanima i da je sve popularniji te da na njega dolazi sve više ljudi, čak i oni koji su na početku bili skeptični. Buvljaci su u mnogim europskim gradovima vrlo popularni i događaju se barem jednom tjedno, stoga neće čuditi ako taj primjer bude slijedila i Pula.

- Buvljak iskoristim i za šetnju, i za šoping i za druženje. Uvijek izađem s nekoliko punih vrećica koje mi dobrano osvježe garderobu, ali i poprave raspoloženje. Dobar šoping za malo kuna, tako je to s nama ženama, kaže nam kroz smijeh jedna od posjetiteljica koja je zapravo opisala cjelu "filozofiju" buvljaka u Rojcu. (N. SOFTIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter