Butković: Mi smo glas za bolju Istru

Kandidati s liste Anton Kliman i Oleg Butković (M. MIJOŠEK)
Kandidati s liste Anton Kliman i Oleg Butković (M. MIJOŠEK)

"Izbori u nedjelju su dan svih dana, dan naše nade i dan naše pobjede. To smo dužni svakom hrvatskom građaninu, svim nezaposlenima, blokiranima, umirovljenicima, svima koji rade, a ne primaju plaću.

Trebamo samo jedan mali kružić na listi broj 3 i nedjeljni odlazak na izbore promijeniti će sudbinu Hrvatske", poručio je na predizbornom skupu Domoljubne koalicije predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom, Anton Kliman koji se na koalicijskoj listi u 8. izbornoj jedinici nalazi na drugom mjestu.

U prepunoj manjoj dvorani Doma hrvatskih branitelja u Puli, Kliman je pred brojnim okupljenima među kojima su bili i hrvatski branitelji, naglasio kako ova koalicija jedina ima program i projekte koji garantiraju izlazak iz krize. Što se tiče Istre, spomenuo je završetak Istarskog ipsilona, izgradnju nizinske pruge Pula - Rijeka - Budimpešta, željezničkog tunela kroz Učku, izgradnju putničkog terminala u Puli, kao i dovršetak izgradnje nove pulske bolnice.

- Buduća Vlada na čelu s premijerom Tomislavom Karamarkom garancija je da će se ovi projekti provesti, rekao je Kliman i osudio pokušaje podmetanja nekih koji tvrde da HDZ prema Istri ima isključivu politiku.

- Upravo suprotno, mi smo koalicija stranaka i svih građana koji žele promjene i žele bolji život. Mi smo stranka koja uključuje, a ne isključuje. Naši politički oponenti govore o nekakvoj ekskluzivnoj ljubavi prema Istri, no nitko nema pravo na takvu ekskluzivu. Istarski interes je i hrvatski interes, a hrvatski interes mora biti i istarski interes. Sve ostalo su obična politička podmetanja i floskule, rekao je Kliman i dodao: "Izađite na izbore osmoga za osmu i zaokružite listu broj 3".

Pred brojnim simpatizerima i članovima, obratio se i Zrinko Kajfež koji na listi Domoljube koalicije zauzima 11. mjesto. Rekao je da ovoj listi bitna briga o malom čovjeku, nezaposlenima i blokiranim građanima za razliku od elitističke socijaldemokracije koja nije vodila brigu o tim ljudima. Naglasio je treba prekinuti perfidnu agresiju kojom je Kukuriku koalicija željela građane uvaliti u močvaru Željka Jovanovića.

- Ne želimo razgovarati o ustašama i partizanima, već o budućnosti i razvoju gospodarstva koji je u našem programu na prvom mjestu i koji nas može izvući iz gliba u koji nas je uvukla ova Vlada, kazao je Kajfež. Spomenuo je da projekti poput istarskog Ipsilona dok je HDZ bio na vlasti nisu stajali, dodajući kako je u upravo HDZ od Pule napravio sveučilišni grad jer je u njihovom mandatu osnovano Sveučilište Jurja Dobrile.

- IDS i SDP su zadnje četiri godine provodili centralizaciju, a Franjo Tuđman je za decentralizaciju Istre napravio puno više od svih čelnika IDS-a u zadnjih 20-tak godina. Nerealizirani projekti poput Brijuni rivijere koji godinama stoji, paradigma su svega onoga što IDS u Istri radi, kazao je Kajfež.

Poručivši Milanoviću da od nedjelje odlazi u oporbu, govor je održao i nositelj liste Oleg Butković, poručivši kako će ova pobjednička koalicija graditi bolju Istru i Rijeku bez podjela i zidova koje im neki stalno podmeću.

- To su oni koji nisu htjeli Hrvatsku 90-tih godina. I u Istri je Kukuriku koalicija pokazala koliko je nesposobna jer nije pokrenula  niti jednu veliku investiciju. U Planu 21 puna su im usta bila Istre i Rijeke, a nakon što se Milanović posvađao s IDS-om, sve je stalo. HDZ je prošao svoju katarzu, a drugovima poručujem da ih očekuje trnovit put i katarza za sve one koji su se ogriješili o zakon, a štiti ih državno odvjetništvo, kazao je Butković. Priznao je i da im je ova izborna jedinica najteža.

- Zato moramo u nedjelju svi na izbore i baš u ovoj izbornoj jedinici moramo slomiti kičmu našem političkom suparniku i tu ga pobijediti, rekao je Butković. Prisutnima su se obratili i predsjednica udruge Blokirani Miriam Kervatin i dopredsjednik stranke HSP AS Ivan Kirin. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter