Butik hotel na mjestu nekadašnjih apartmana

Gradilište budućeg butik dizajn hotela Rivalmare (M. MIJOŠEK)
Gradilište budućeg butik dizajn hotela Rivalmare (M. MIJOŠEK)

U centru Novigrada, uz samo more, u tijeku je gradnja dizajn butik hotela Rivalmare, koji će biti uređen na razini četiri turističke zvjezdice. Gradi se na mjestu postojećeg turističkog objekta, odnosno apartmana Rivarella, koji se u cijelosti ruši čime će postojeća četiri apartmana biti nadomještena s novih 12 dvokrevetnih soba i jednim apartmanom, ukupno kapaciteta 26 postelja.

Jedini projekt iz Istre

Novi je to projekt novigradske firme Vision, vlasnika Roberta i Cristine Fatorri, sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj na natječaju za Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća. Bespovratna sredstva kojima je projekt sufinanciran iznose 7,13 milijuna kuna, što je 40 posto investicije vrijedne 17,62 milijuna kuna. Sredstva za sufinanciranje ovog projekta, kao jedinog iz Istarske županije, osigurana su na natječaju Ministarstva poduzetništva i obrta u prosincu 2013.

Kako bi se osigurali uvjeti za cjelogodišnje poslovanje, hotel Rivalmare će imati i dodatne sadržaje, poput restorana s terasom, kuhinje, saune i mogućnosti najma brdskih i električnih bicikala. Osim toga, gostima hotela će na raspolaganju biti i parkiralište te mogućnost korištenja plaže koja se nalazi svega desetak metara od hotela s uređenim sunčalištem i ugostiteljskom terasom. Dizajn hotela potpisuje nagrađivani studio Arch. Perossa, a uključuje dizajnerski stilizirani namještaj. Građevinske radove obavlja zajednica ponuditelja, predvođena građevinskom tvrtkom Pollo iz obližnjeg Kaštela. Riječ je o zgradi bivšeg slovenskog odmarališta kojeg je tvrtka Vision kupila prije 15-ak godina.

Otvorenje u travnju 2016.

U hotel će biti ugrađena led rasvjeta te tehnologija obnovljivih izvora energije, što će ga svrstati u A energetski razred s mogućnošću prelaska u A+. U okviru poslovanja hotela uvest će se standardi ISO 9001 i ISO 14001 te HACCP sustav kontrole kvalitete hrane.

- Sve navedene aktivnosti, pored dodatnog usavršavanja osoblja hotela, te aktivnosti na promidžbi projekta čine jedinstvenu cjelinu koja će pridonijeti razvoju selektivnih oblika turizma na području Novigrada, kaže projektna asistentica Timea Ritoša. Očekuju se i drugi pozitivni efekti na širu lokalnu zajednicu. Među ostalim, otvorit će se 12 novih radnih mjesta. Zbog stanke s radovima u ljetnoj sezoni, završetak izgradnje hotela planiran je u travnju 2016. (Anđelo DAGOSTIN, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter