Busoleru oborinska odvodnja po dovršetku kanala

Oborinska odvodnja na Busoleru tek nakon dovršetka kanala (Arhiva)
Oborinska odvodnja na Busoleru tek nakon dovršetka kanala (Arhiva)

Grad Pula odgovorio je na prva tri, od jedanaest pristiglih, pitanja građana, koje najviše zanimaju problemi oko komunalne infrastrukture. Čitatelj s Busolera postavio je pitanje o izgradnji oborinske odvodnje na tom području jer tamošnjim građanima plave podrumske prostorije i voda se u potocima slijeva niz ulice djelujući razorno na temelje kuća, te predlaže iskorištavanje bunara.

Iz Grada odgovaraju da naselje Busoler u većem dijelu nema izgrađen sustav odvodnje atmosferskih voda jer ne postoji glavni odvodni kolektor. Stoga mogućnost spajanja sustava postoji samo na kanal Pragrande koji je već duži niz godina preopterećen.

Kako je na tom području u tijeku investicija Hrvatskih voda kojom će se veliki dio oborinskih voda zapadnog dijela Pule prihvatiti na kanal Dolinka i na taj način rasteretiti Pragrande, a oborinske vode odvesti u more, po dovršetku kanala moći će se pristupiti projektiranjima i izgradnji sustava odvodnje oborinskih voda.

Usto, odgovaraju iz Grada, problem izgradnje infrastrukture dijela naselja predstavljaju i neriješeni imovinsko - pravni odnosi u većini ulica u naselju. (GI)    

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter