Bus s turistima iz Ceške sletio s ceste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jutros u 3.45 autobus ceških oznaka s 33 putnika sletio je van ceste i prevrnuo se u rupu duboku pet metara kod kamenoloma Antenal.

U nesreci su stradale 22 osobe, od cega su dvije zadobile teže ozljede. Svi ozlijedeni prebaceni su u pulsku Opcu bolnicu.

Na teren su po dojavi izašli policajci iz Umaga i Pule, vatrogasci iz Novigrada i Umaga i brojna kola hitne pomoci, izvijestio je Vedran Grubišic, nacelnik županijskog stožera Zaštite i spašavanja.

Nesreca se dogodila po mokrom kolniku kada je autobus ceških oznaka dolazeci iz smjera Novigrada prema Porecu u desnom zavoju produžio ravno preko suprotne kolnicke trake i otkotrljao se u rupu duboku oko pet metara te se zaustavio na boku.

U autobusu su u trenutku nesrece bila 33 putnika, ceški državljani koji su putovali prema Porecu i Puli. Nakon nesrece 22 ozlijedena su najprije zbrinuta u umaškom Domu zdravlja, nakon cega ih je troje pušteno kuci, a 19 poslano u pulsku bolnicu.

Ceški turisti koji su prošli bez ozljeda prvotno su prebaceni u hotel Laguna Novigrad, a potom su nastavili putovanje.

Policija je od 4 do 8.30 zatvorila cestu od Novigrada do Poreca, vozaci su upucivani na sporedne ceste i Istarski ipsilon, a ocevid je nastavljen i nakon otvaranja ceste za promet.


Podijeli: Facebook Twiter