Burtonu ponuđena režija "Bubimira 2"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Filmska kompanija Warner Bros ponudila je Timu Burtonu režisersku palicu za snimanje novih dogodovština jednog od najpoznatijih filmskih i televizijskih duhova Bubimira (Beetlejuice), objavio je časopis Paste po navodima The Hollywood reportera.

Nastavak te horor komedije još je prošle godine dobio zeleno svjetlo, kada su se scenarist Seth Grahame-Smith, koji je napisao scenarij za Burtonov film "Tamne sjene", i David Katzenberg dogovorili o zajedničkom pisanjua scenarija. Burtonov povratak ovoj 25 godina staroj priči najvjerojatnije bi značilo i definitivno pokretanje projekta.

No, Grahame-Smith je u početku dvojio o pisanju scenarija bez Burtonovog odobravanja. "Kada nam je Warner Bros došao s tom idejom, rekli smo da ćemo to napraviti samo ako dobijemo Timov blagoslov i sudjelovanje, i to je ostvareno", rekao je Grahame-Smith za američki magazin Entertainment Weekly. U to vrijeme, Burton je već imao ulogu producenta u nastavku.

No, upitno je hoće li u glavnoj ulozi Bubimira ponovno biti Michael Keaton. Grahame-Smith u intervjuu je još 2011. rekao da to ovisi o finaliziranju scenarija.

"Još se ništa ne zna jer nemamo konkretan film koji možemo predstaviti Keatonu", rekao je. Scenarij je još u izradi i najvjerojatnije će biti poslan Burtonu prije nego što donese odluku o režiranju filma.

"Bubimir" je film o mladom, nedavno preminulom paru (Alec Baldwin i Geena Davis) koji opsjedaju svoj vlastiti dom. Oni zatraže pomoć nestašnog i brbljavog Bubuimira (bio-egzorcista) ne bi li otjerali nepodnošljivu i antipatičnu obitelj koja se uselila u njihovu kući, no uskoro otkriju da su zagrizli više nego što mogu sažvakati.

O čemu će se raditi o nastavku, još je nepoznato. Dugoočekivani nastavak producirat će The Geffen Company, koja je producirala i original iz 1988. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter