Burno u Istri 1961: Pilipović prijavio Joa policiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 osigurali su šesto mjesto u prvenstvu, ali se umjesto mira jutros u klubu dogodio incident zbog kojega su dva igrača "skoknula" na razgovor u susjedstvo, u policijsku postaju.

Iako "zeleno-žuti" nisu imali zakazan trening, nekoliko se igrača ujutro, uglavnom zbog terapije, ipak pojavilo na "Drosini" i tada je došlo do scene koja je zaključena odlaskom Josiela Alvesa Joa i Borislava Pilipovića na informativni razgovor u Policijsku upravu.

Prvo su Jure Obšivač i Pilipović raspravljali s Joom točno nasuprot ulaza u svlačionicu, pri čemu je Pilipović optuživao Brazilca da mu prijeti. Nakon toga vidno potreseni Pilipović došao je na travnjak i mobitelom pozvao policiju.

- Jo nije normalan. Ovo mu nije prvi sukob u svlačionici. Stalno se sukobljava s nekim, stalno provocira. Sad me napadao i prijetio mi i zato sam ga prijavio policiji pa smo bili tamo na razgovoru. Prvo me napao jučer navečer na stadionu, a kad sam ja ujutro došao na terapiju kod fizioterapeuta Marjanovića, došao je i on i ponovno mi prijetio, rekao je Pilipović.

Zbog još jednog u nizu ekscesa u kojem se u glavnoj ulozi našao brazilski igrač kojega je trener Igor Pamić svojevremeno, nakon prvenstvenog susreta s Rijekom u Puli, predao disciplinskoj komisiji kluba i potjerao ga iz svlačionice nakon što je ovaj u nekoliko navrata bacio dres na pod, bilo je zanimljivo čuti što će poduzeti vodstvo kluba.

- Oba su igrača predana disciplinskoj komisiji i protiv njih je pokrenut postupak zbog ispada. Više ćemo javiti nakon što policija završi uviđaj, prenio je stav pulskog kluba glasnogovornik Daniel Sponza.

Iz policije nisu mogli iznijeti detalje, ali su potvrdili da je doista došlo do incidenta u krugu stadiona.

- Zasad mogu samo reći da policija postupa po dojavi o protupravnom ponašanju koje se dogodilo prije podne u zoni Gradskog stadiona "Aldo Drosina". Kriminalistička obrada je u tijeku i nakon njezina okončanja izvijestit ćemo javnost, prenijela je glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić.

Prošli se put Brazilac izvukao samo sa suspenzijom, zbog koje je tjedan dana trenirao odvojeno od suigrača, te novčanom kaznom. Podsjetimo što je tada o Jou rekao trener Pamić.

- Ovo što je napravio tijekom susreta s Rijekom, kad je bacao i gazio dres s grbom kluba koji mu je dao sve, kad se skoro potukao s trenerima i suigračima, već mu je "stoti" eksces otkad je u Puli. Dosad smo trpjeli njegove ispade zbog klupskih interesa, ali ja više ne mogu trpjeti takve stvari. Klub uvijek mora biti iznad pojedinca, ma kako se on zvao, rekao je tada Pamić.

Nije trebalo dugo da dođe do novog incidenta, a vidjet ćemo kako će ovaj završiti. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter