Burna skupština konjickog saveza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Demonstrativnim napuštanjem predstavnika osam istarskih konjickih klubova jucer je u Spomen domu u Pazinu prekinuta burna skupština Istarskog konjickog saveza koja, od deset tocaka dnevnog reda, nije potrajala ni do druge.

Razlog demonstrativnog odlaska predstavnika osam istarskih klubova koji su tijekom skupštine trebali biti primljeni IKS, bio je neusvajanje prijedloga KK Manjadvorci, inace clana IKS-a, da se izmjeni dnevni red. Njihov je prijedlog bio da se da se u dnevni red prije tocke o izmjenama statuta IKS-s uvrsti tocka o uclanjivanju novih klubova u Savez, a sve kako bi novi clanovi ravnopravno sudjelovali u daljnjem radu IKS-a koji trenutno broji tek tri kluba iz Istre.

Medutim, predsjednik IKS-a Ivica Gržinic, u ime Rafaele Kranjac iz KK Astra te Boris Perkov iz KK Paradiž i Milan Jurkovic iz KK Soko prijedlog nisu prihvatili stoga su predstavnici klubova odlucili otici. Nakon njihova odlaska koji je bio popracen povišenim tonovima i uvredama na racun predsjednika IKS-a i Jurkovica, skupština je prekinuta bez ijedne odluke i zakljucka.

Predsjednik KK Manjadvorci Zoran Uravic, inace i dopredsjednika IKS-a, rekao je da je dnevni red koji je sastavio predsjednik IKS-a nemoralan, protupravan i diskriminirajuci prema klubovima koji su se htjeli uclaniti buduci da bi njihovo clanstvo bilo provedeno prema uvjetima novog statuta s kojim nisu upoznati. K tome, nastavio je Uravic, prema izmjenama statuta IKS novi clanovi ne bi imali pravo glasa i odlucivanja o bilo cemu iduce tri godine.


Podijeli: Facebook Twiter