Burna konvencija: SDP Zagreba izabrao vodstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 12. izbornoj konvenciji zagrebačkog SDP-a održanoj pod geslom "Snaga za budućnost" danas je predsjednik Davor Bernardić dobio četiri potpredsjednika, a izabrano je i stranačko predsjedništvo i Gradski odbor, no konvenciju je obilježilo odustajanje nekih od kandidatura zbog navodnog postojanja naputka o tome kako glasovati, tzv. šalabahtera, kao i medijske špekulacije o raskolu u stranci.

Novi potpredsjednici zagrebačkog SDP-a izabrani su na konvenciji nakon drugog kruga glasovanja i to su Saša Molan, Draženko Pandek, Zvane Brumnić i Vesna Nađ, dok Tin Pažur nije odabran kao potpredsjednik, no u stranačkom je predsjedništvu.

Na listi kandidata za potpredsjednike isprva je bilo 10 kandidatura, no lista se "prepolovila" nakon odustajanja Igora Rađenovića, Gordane Sobol, Ive Jelušića, Dijane Bezjak i Marijana Pilaša. Oni su odbili sudjelovati u, kako tvrde, farsi demokracije i kontroliranim izborima. Uvjereni su u postojanje naputaka za glasovanje, neki su ih i osobno vidjeli i ističu kako se takvo što u SDP-u nikada nije dogodilo.

Medijske špekulacije o raskolu u stranci nastojali su ublažiti potpredsjednici SDP-a Rajko Ostojić i Zlatko Komadina tvrdeći da nema raskola, već da SDP ima vrlo demokratski sustav glasovanja - jedan čovjek, jedan glas - pa se neki ljute kada izgube, što smatraju tek dječjim bolestima hrvatske demokracije.

Komadina je dodao da je stranci potrebno jedinstvo jer šansu imaju samo kao stabilna stranka koja se ne bavi sama sobom. "Iz ovoga treba izvući pouke, sjesti za stol i vidjeti na koji način dalje", poručio je i Mirando Mrsić, iako danas nije pristupio glasovanju, a konvenciju nazvao kontroliranom.

"Čestitam izabranima na konvenciji, nema poraženih. Zajedno radimo za budućnost Grada Zagreba i Hrvatske", poručio je predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić. Naglasio je da je glavna zadaća zagrebačkog SDP-a vratiti povjerenje građana u politku. "Očekivanja su velika, a i sam od sebe ne očekujem ništa manje", dodao je rekavši kako želi biti na čelu snažnog SDP-a koji će zaslužiti pobjedu u Gradu Zagrebu u kojem se cijene znanje, sposobnost i poštenje. 

Naglasio je da zagrebački SDP mora, osim u Zagrebu, pridonijeti i pobjedi SDP-a na EU izborima, parlamentarnim i predsjedničkim izborima, gdje kao kandidata i nadalje vidi Ivu Josipovića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter