Burići: U požaru stradao Liberat Damijanić iz Rovinja

Mjesto tragičnog požara u Burićima (M. SARDELIN)
Mjesto tragičnog požara u Burićima (M. SARDELIN)

U roku od deset dana na istarskom području su u dva požara u Bečićima kraj Labina i Burićima kraj Kanfanara poginule dvije osobe, a jedna je ozlijeđena. U mjestu Burići u požaru je smrtno stradao Liberat Damijanić (75) iz Rovinja. Njegovo mrtvo tijelo pronađeno je u ponedjeljak oko 16.15 sati prilikom gašenja požara koji je zahvatio oko 6.000 kvadrata trave i niskog raslinja u mjestu Burići kod Kanfanara.

Policija je zajedno s inspektorom zaštite od požara obavila očevid te je utvrđeno da je požar izbio oko 15 sati, a da je uzrok požara otvoreni plamen nepoznatog porijekla. Djelatnici JVP Rovinj i pripadnici DVD-a Kanfanar lokalizirali su požar oko 16.15 sati, a u potpunosti ga ugasili oko 16.45 sati te su prilikom gašenja požara pronašli mrtvo tijelo muškarca, te je tijelo prebačeno u pulsku bolnicu radi obdukcije.

U mjestu Burići žale za poginulim 75-godišnjim Damijanićem i kažu da je dolazio parcelu čistiti od trave i raslinja. Naime, čistio je predio uz cestu udaljeno svega stotinjak metara od prve obiteljske kuće, na samom ulasku u mjesto Burići. Jedna nam je mještanka kazala da je čula sirene Hitne pomoći i vatrogasaca, a da je tek kasnije doznala za tragediju. Damjanić nije živio u Burićima već u Rovinju, a povremeno je dolazio obrađivati terene koje posjeduje sa suprugom. Mještanin, koji živi nedaleko mjesta tragedije nam je kazao da je upravo radi takvih i sličnih slučajeva stradavanja prije mnogo godina ostavio paljenje trave i raslinja, jer kaže da je vatra vrlo nepredvidiva, a da je dovoljna mala nepažnja za veliku nesreću. (M. SARDELIN, M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter