Buric više ne igra za reprezentaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Damir Buric, 29-godišnji pulski vaterpolski as, više nece igrati za Hrvatsku. Rasplet je to klupka namotanog vec dugo, još od informacija da ce nekadašnji igrac "Primorja Erste banke", nedavno "Mladosti", a sada talijanskog "Pro Recca", dobiti talijansko sportsko državljanstvo.

Odjednom je objelodanjeno da se Buric, koji je kao stranac mogao igrati u Europskoj ligi, ali ne i u talijanskom prvenstvu, odlucio za ovu verziju po kojoj smije igrati campionato, ali više ne može nastupati za Hrvatsku. Nacionalna momcad izbornika Ratka Rudica doživjela je težak udarac, ostala je bez oslonca obrane i jednog od najboljih igraca, razumljivo je da se uzvitlala prašina, kritike su žestoke.

"Što cu komentirati, vidim negativne komentare, što sam i ocekivao. S druge strane, o tome se više piše nego što se pisalo kad sam postao svjetski prvak. Ali dobro, to se moglo i ocekivati", kaže Buric.

Ratko Rudic, trofejni vaterpolski izbornik, u svojoj je karijeri doživio sve i svašta, znao se i zahvaljivati na uslugama iskusnim asovima poput Zorana Roje ili Dragana Andrica, sad se suocio s otkazom stupa obrane, košarkaški visokog Damira Burica, jednog od najboljih bekova svijeta.

"Znali smo za taj propis koji je donijela talijanska federacija, a kojim se na mala vrata pokušava smanjiti broj stranaca koji u Italiji igraju kao stranci i kao naturalizirani Talijani te da se s druge strane pojaca talijanska reprezentacija", kaže Rudic, takoder u posjedu talijanskog državljanstva.

O eventualnim zamjenama za Burica kaže: "Imamo igrace koji nisu na razini Buriceve igre. Tu su Buljubašic, Antonijevic i još neki igraci, ali smo oslabljeni bez njega. Ostali smo s jednim pravim bekom, Bušljom. To je danas u vaterpolu vrlo važna pozicija".


Podijeli: Facebook Twiter